Volley@School

Volley Vlaanderen wil zoveel mogelijk kinderen kennis laten maken met volleybal. De locatie bij uitstek is uiteraard de lagere school waar de kinderen verzameld een sportaanbod krijgen. De federatie wil de clubs aanmoedigen om enkele van deze sportmomenten op school zelf in handen te nemen, zodat zij op die manier veel kinderen kunnen laten proeven van onze mooie sport. Via het project Volley@School wil Volley Vlaanderen de clubs maximaal ondersteunen om deze initiaties tot een goed einde brengen.


Wat is Volley@School?

Volley Vlaanderen wil zoveel mogelijk kinderen kennis laten maken met volleybal. De locatie bij uitstek is uiteraard de lagere school waar de kinderen verzameld een sportaanbod krijgen. 

Volley Vlaanderen voorziet daarom een uitgewerkt lessenpakket met de focus op Smashvolley. Smashvolley is een laagdrempelige variant van het volleybal dat de nadruk legt op het meest uitdagende aspect van het volleybal, namelijk de smash. Kinderen kunnen dankzij deze variant meteen smashen en de ervaring opdoen van punten maken, zodat de succesbeleving veel hoger komt te liggen. De initiaties op de scholen gebruiken Smashvolley om kinderen te overtuigen naar de clubs te komen en zo hun eerste stapjes in het volleybal te zetten.

Reglement

Alle informatie en praktische afspraken kan je terugvinden in het reglement.


Ontdek het reglement

Ondersteuning

Volley Vlaanderen ondersteunt de deelnemende clubs met promomateriaal, oefenstof en een financiële tegemoetkoming. 

Ontdek onze ondersteuning

Periodes en deadlines

Er zijn elk volleybalseizoen drie periodes waaraan je kan deelnemen.


Ontdek de periodes

Met Smashvolley naar de scholen

Volley Vlaanderen voorziet binnen het project Volley@School een uitgewerkt lessenpakket met de focus op Smashvolley. Smashvolley is een laagdrempelige variant van het volleybal dat de nadruk legt op het meest uitdagende aspect van het volleybal, namelijk de smash. 

Het verlagen van het net, toelaten van een bots en vangen van de bal zorgen er tevens voor dat deze vorm snel door elke speler wordt opgepikt en hen in een mum van tijd laat genieten van de meest spectaculaire techniek van het volleybal. Kinderen kunnen dankzij deze variant meteen smashen en de ervaring opdoen van punten maken, zodat de succesbeleving veel hoger komt te liggen. Ideaal dus voor de schoolinitiaties.

Afhankelijk van de doelgroep (1ste , 2de of 3de graad) zijn er verschillende levels. Binnen elk level zijn er variaties mogelijk om elk kind zoveel mogelijk tot zijn recht te laten komen.

Laat het smashen maar beginnen!!!Klik hier voor inspiratie

Volleybalinitiaties door de plaatselijke club op school?

Wil jouw school een volleybalinitiatie, georganiseerd door de lokale club, laten doorgaan op school? Neem dan contact op met de Volley@School verantwoordelijke Mario Trochs via onderstaande button. 

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Door een gerichte promotie van het aanbod naar niet-leden toe wil Volley Vlaanderen het ledenaantal tegen het jaar 2025 zien stijgen tot 55 000 leden. Het doel is zoveel mogelijk kinderen op een leuke manier in contact te laten komen met volleybal. Na de eerste kennismaking met volleybal tijdens de schoolinitiaties en een initiatie bij de club is de stap voor de kinderen en hun ouders veel kleiner om zich nadien aan te sluiten bij een club. Het is voor clubs bovendien een ideale manier om hun werking in de kijker te zetten bij de kinderen in de buurt. 

Elke club heeft de vrije keuze om deel te nemen aan al onze projecten. Je kan gerust deelnemen aan beide projecten. Let wel, nieuwe leden kunnen slechts geregistreerd worden bij één project. 

Het project Volley@School werd vroeger voor de helft gefinancierd door Sport Vlaanderen. Door het wegvallen van de beleidsfocus laagdrempelig sporten vervalt ook deze financiële impuls.

Volley Vlaanderen heeft daarom de financiële tegemoetkoming herbekeken. Om 150 leerlingen te bereiken heb je ongeveer 8 initiatiemomenten nodig. De basissubsidie van 250 euro moet volstaan om hiervoor de lesgever(s) te vergoeden.

We willen wel benadrukken dat de financiële tegemoetkoming geen drijfveer mag zijn voor dit project. Het project biedt unieke kansen om jullie clubwerking bij de schoolgaande jeugd kenbaar te maken en via deze weg nieuwe leden te rekruteren.

Je ontvangt voor deelname aan Volley@School 65 punten in het Jeugdsportfonds 2023. Hiervoor moet je wel het volledige project tot een goed einde brengen en tijdig je dossier indienen. 

Volley Vlaanderen streeft er naar alle projecten te verwerken tegen eind augustus en probeert nadien alle clubs uit te betalen, uiterlijk tegen 30 september.

Contacteer ons!

Verantwoordelijke clubcoach: Mario Trochs 

E-mail: mario.trochs@volleyvlaanderen.be

Tel: 0478/36 81 81

Top