Clubondersteuning

Volley Vlaanderen zet volop in op het ondersteunen en begeleiden van haar clubs. Heb je vragen over de werking van jouw club? Heb je (extra) ondersteuning nodig? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de clubcoaches en om een clubbezoek aan te vragen. Onze clubcoaches komen met plezier langs om de uitdagingen in kaart te brengen en samen naar oplossingen te zoeken. 

Doelstelling

Onze clubcoaches willen de brug slaan tussen de federatie en de clubs. Clubs kunnen steeds bij hun terecht om bepaalde problemen te bespreken en/of om specifieke ondersteuning aan te vragen. Zij komen met veel plezier langs in de club om jullie te ondersteunen!

Daarnaast bieden de clubcoaches ook enkele projecten die clubs moeten helpen in alle verschillende aspecten van de clubwerking. Hierbij ligt de focus op kwaliteit (Jeugdsportfonds), kwantiteit (Vriendjesdagen en Volley@School) en het verbreden van het aanbod (G-Sport, Beachvolley4You,…).

Clubbezoeken

Onze clubcoaches staan te popelen om op clubbezoek te komen bij jou in de club. Ervaar je enkele uitdagingen waarbij je verder geholpen wilt worden? Wil je te weten komen hoe wij als federatie jou kunnen ondersteunen? Aarzel dan niet en boek jouw clubbezoek in!


Maak een afspraak!

Ontmoet onze clubcoaches

Onze clubcoaches staan paraat om samen met de club aan de slag te gaan met de uitdagingen die ze ervaren. Maak kennis met ons team van clubcoaches en contacteer ze om al jullie uitdagingen aan te gaan.

Mario Trochs

Mario neemt Teach2Volley, Volley@School, Start2Volley en Vriendjesdagen voor zijn rekening.

Ontmoet Mario

Martijn Bekaert

Martijn is verantwoordelijk voor G-volleybal (SmashtGMee?!) en de werkgroep jongens & volleybal. Naast zijn functie als clubcoach is hij eventmanager.

Ontmoet Martijn

Manon Gevaert

Manon is verantwoordelijk voor het Jeugdsportfonds, innovatie en optimalisering. Daarnaast werkt ze mee aan de communicatie van Volley Vlaanderen.

Ontmoet Manon

Stijn Van Kerckhove

Stijn is coördinator van de clubcoaches.

Ontmoet Stijn

Onze projecten

De clubcoaches organiseren verschillende projecten ter ondersteuning. Elk project richt zich op een bepaalde doelgroep en heeft als doel meer kinderen in Vlaanderen te laten volleyballen. Door deel te nemen aan de projecten laat je je club groeien en kan je genieten van verschillende voordelen (subsidies, materiaal, enzovoort). Ontdek het aanbod hieronder!

Jeugdsportfonds

Het Jeugdsportfonds is een project met als doelstelling de kwaliteit van de jeugdwerking in de volleybalclubs te verhogen met bijzondere aandacht voor de verhoging van de sportparticipatie van de jeugd.

Meer informatie
Start2Volley

Start2Volley heeft als doel de volleybalsport makkelijker toegankelijk te maken voor een breder publiek, zowel op niveau van nieuwe en jonge spelers als op niveau van de jeugdtrainers.

Meer informatie
Volley@School

Volley Vlaanderen wil zoveel mogelijk kinderen laten kennis maken met volleybal. De locatie bij uitstek is de lagere school waar kinderen kunnen proeven van een gevarieerd sportaanbod. De federatie wil clubs aanmoedigen die om enkele van deze sportmomenten op school in handen te nemen, zodat zoveel mogelijk kinderen kunnen proeven van onze mooie sport.

Meer informatie
Vriendjesdagen

De Vriendjesdagen is een project waarbij jeugdleden een vriendje/vriendinnetje meenemen naar de training. Op deze manier komt de werking van de club positief in de kijker en verlaag je als club de drempel voor nieuwe leden om zich aan te sluiten bij een volleybalclub.

Meer informatie
SmashtGMee?!

Via dit project willen we clubs laten kennismaken met G-sport of clubs die reeds een G-sportwerking hebben ondersteunen in het uitbreiden van hun G-werking. Met dit project targetten we zowel mensen met een mentale als een fysieke beperking.

Meer informatie
Teach2Volley

Teach2Volley is dé nieuwe houvast voor schoolvolleybal. Een lessenpakket met in totaal 45 lessen vol dynamische oefeningen, uitdaging en succesbeleving zullen de LO lessen volleybal nieuw leven inblazen.

Meer informatie
Top