SmashtGMee?!

Meer en meer clubs zijn momenteel bezig met de opstart van een G-werking binnen hun volleybalclub. Met het project SmashtGMee?! moedigen we clubs aan om initiaties voor mensen met een beperking te voorzien. Tijdens de initiatielessen bieden we een spectaculaire variant van het volleybal aan: G-smashvolley. Als dit door een fysieke beperking niet mogelijk is, raden we zitvolleybal aan. 


Wat is SmashtGMee?!

Voor dit project geef je als club 2 initiaties in G-centra en/of op een school of instelling voor buitengewoon onderwijs. Daarna kunnen clubs vervolglessen aanbieden op de club. Voor het geven van deze initiaties en vervolglessen keert Volley Vlaanderen een subsidiebedrag uit. Indien nieuwe G-sporters zich aansluiten bij de club, via dit project, wordt er nog een extra subsidie voorzien. Lees hieronder alle details over de reglementering en ondersteuning.

Reglement

Alle informatie en praktische afspraken kan je terugvinden in het reglement.


Ontdek het reglement

Ondersteuning

Volley Vlaanderen ondersteunt de deelnemende clubs met promomateriaal, oefenstof en een financiële tegemoetkoming. 

Ontdek onze ondersteuning

Deadlines

Het is belangrijk dat de administratieve verplichtingen tijdig in orde gebracht worden in VolleyAdmin2. Hou de deadlines in het oog.

Ontdek de deadlines

Veelgestelde vragen

Het algemeen doel is zoveel mogelijk personen met een beperking op een leuke manier in contact te laten komen met volleybal. Na de eerste kennismaking met volleybal tijdens de initiaties is de stap voor deze personen veel kleiner om zich nadien aan te melden bij een club. Het is bovendien een ideale manier om de G-werking van de club kenbaar te maken en zo nieuwe leden aan te trekken.

Elke club kan deelnemen aan dit project. Clubs die interesse hebben om een G-werking op te starten kunnen via dit project aftoetsen wat de interesse is binnen jullie regio. Clubs die al een G-sportwerking hebben kunnen via dit project hun werking kenbaar maken aan de buitenwereld en tegelijk hun ledenaantal vergroten. 

Subsidies zouden niet de drijfveer mogen zijn voor de uitvoering van het project. Toch voorziet Volley Vlaanderen naast de materiële ondersteuning ook een financiële tegemoetkoming. Meer informatie over de voorwaarden kan je terugvinden in het reglement. 

Deelname aan dit project levert 20 punten op binnen het G-label wanneer je initiaties doet bij een externe instantie. Initiaties in de club kunnen bijkomend nog 10 extra punten opleveren. Dit project zorgt er evenwel niet voor dat je het G-label behaalt. 

Volley Vlaanderen streeft er naar alle projecten te verwerken tegen eind augustus en probeert nadien alle clubs uit te betalen, uiterlijk tegen 30 september. 

Contacteer ons!

Verantwoordelijke clubcoach: Stijn Van Kerckhove

E-mail: stijn.vankerckhove@volleyvlaanderen.be

Tel: +32 473 34 20 21

Top