Zitvolley On Tour

Zitvolley On Tour is de competitie waar mensen met een fysieke beperking de kans krijgen om te volleyballen. Volley Vlaanderen streeft er naar om jaarlijks een kalender samen te stellen met zo'n 8 toernooien, ofwel één toernooi per maand. Iedereen die wil kan trouwens deelnemen, zelfs zonder beperking. 


Volley Vlaanderen tracht de zitvolleybalploegen met een gemiddelde van 1 keer per maand samen te brengen in toernooivorm: Zitvolley On Tour. Per toernooi treden naast de vaste clubs ook steeds enkele gastploegen aan. Je hoeft je dus zeker niet te engageren voor de volledige tour. Per toernooidag kan je inschrijven. Deze inschrijvingen gebeuren ook steeds bij de organiserende club. 

Voor Volley Vlaanderen is het zeker niet nodig om een Zitvolleyploeg te hebben waarbij iedereen een fysieke beperking heeft, er kan ook zonder fysieke beperking meegedaan worden aan toernooien of competities. 

Het filmpje hieronder geeft een impressie van zo'n toernooidag. Hier waren we te gast bij VDK Bank Gent Damesvolley: 


Programma 2023 - 2024

Volley Vlaanderen tracht maandelijks 1 zitvolleytoernooi te organiseren. Hiernaast geven we een overzicht van de toernooien die reeds gepland zijn.

Heeft jouw club ook zin om een toernooi te organiseren? Volley Vlaanderen ondersteunt jouw club met plezier van A tot Z. 

Neem vrijblijvend contact op

Zitvolley On Tour iets voor jou?

Wil jij met je club of ploeg inschrijven voor één van de toernooien? Dat kan, neem hiervoor vrijblijvend contact op met Stijn Van Kerckhove, clubonderondersteuner G-sport. Hij brengt jou vervolgens in contact met de plaatselijke organisator. Deelname aan de toernooien is volledig gratis. 

Heeft jouw club zin om een toernooi te organiseren? Dat kan eveneens. We helpen jou graag praktisch op weg en bieden ondersteuning bij de uitwerking en organisatie van het toernooi. We hebben ook een materialenkoffer ter beschikking die je gratis kan gebruiken. 


Neem contact op met onze verantwoordelijke
Top