Clubadministratie

Op deze pagina vind je meer info over de administratie tussen club, lid en federatie.

Clubadministratie? Geen probleem!

Als voorzitter, secretaris of penningmeester dient er heel wat administratie in orde gemaakt te worden. Dat gebeurt al enkele jaren digitaal via VolleyAdmin2. Op deze pagina vind je heel wat info omtrent al deze verschillende documenten.

Homologatiebewijzen

Via de knop hieronder vindt u alle homologatiebewijzen van de teams die aantreden in de nationale reeksen (Liga tem Nationale 3). U kan elk bewijs apart bekijken en/of downloaden.

Alle info en bewijzen hier downloaden

De belangrijkste deadlines voor clubadministratie

Vrijheidsaanvraag indoor

Vanaf 1 maart tot en met 15 april kan je jouw vrijheid aanvragen. Ben je voor 10 mei niet aangesloten bij een andere club, dan word je heraangesloten bij de club waar je reeds actief was.

Schrappingsperiode indoor

Er zijn twee schrappingsperiodes voor de indoorcompetitie. De eerste loopt van 16 april tot en met 30 april. De tweede schrappingsperiode loopt van 1 september tot en met 15 september.

Medische validatie

Leden die zich aansluiten na 1 juni 2019 zullen zich medisch moeten laten valideren in het jaar dat ze 14 en 18 worden. De leden zullen hiervoor een mail krijgen met meer info. Ze zullen op controle moeten gaan bij een erkende sportarts waar er onder meer een ECG zal worden genomen.

Naamswijziging

Je kan als club een naamswijziging doorvoeren. dat doe je tussen 1 en 31 mei. Let wel, als je een indoor competitieclub bent, moet de naam van je gemeente ook in je clubnaam vervat zitten.

Aanbestedingsvoorwaarden jeugdkampioenschappen

Wil jouw club graag de Belgische jeugdkampioenschappen of de Vlaamse jeugdeindronden organiseren? Je vindt hieronder de aanbestedingsvoorwaarden per organisatie terug.

Aanbestedingsvoorwaarden Belgische jeugdkampioenschappen

Lees meer

Aanbestedingsvoorwaarden Vlaamse jeugdeindronden

Lees meer

Aanbestedingsvoorwaarden Vlaamse Jeugdeindronden 2024

Lees meer

Welke documenten heb ik als clubbestuurder nodig?

Hieronder vind je alle documenten terug die als clubbestuurder van belang kunnen zijn bij het dagelijks bestuur van je club.

Wegwijs in homologatie

Download

Aanvraag homologatie

Download

Legende codes homologatie

Download

Aanvraag tot afsplitsing

Download

Aanvraag clubaansluiting beach

Download

Aanvraag clubaansluiting recreatie

Download

Aanvraag clubaansluiting

Download

Aanvraag clubontslag

Download

Aanvraag handtekeningen delegatie

Download

Aanvraag naamswijziging

Download

Aanvraag samensmelting

Download

Aanvraag vergunning Medisch Kader

Download

Procedure online schutblad

Download

Toelatingsaanvraag buitenlandse toernooien

Download

Lidgelden 2023-2024

Download

Administratieve bijdragen 2023-2024

Download

Bijdragen sportvereniging 2023-2024

Download

Handleiding aansluitingsprocedure

Download

Bijdragen 2024-2025

Administratieve bijdrage 2024-2025

Ontdek

Bijdragen sportvereniging 2024-2025

Ontdek

Lidgelden 2024-2025

Ontdek

Gratis jeugdverzekering -8 jaar

Sinds het seizoen 2020-2021 is er voor een -8 jarige maar 1 mogelijkheid zijn om aan te sluiten, namelijk als ‘volwaardig’ competitief lid.

Voor deze -8 jarigen wordt geen verzekering aangerekend, enkel lidgeld (3,50 euro) en een lidkaart (0,25 euro), dat komt neer op 3,75 euro in plaats van 6,75 euro. Met andere woorden, de verzekering is gratis en er is geen extra administratief werk.

De min 8 jarigen worden sinds einde seizoen 2020-2021 niet meer automatisch verwijderd, maar vallen onder de normale regels voor vrijheid, schrapping en transfers.

Op het ogenblik dat een lid 9 jaar wordt, voorziet het systeem dat zij onder ‘jeugd -16’ worden geplaatst met aanrekening van verzekering.

Nog een andere vraag?

Onze experts omtrent clubadministratie staan je graag bij. Stel jouw vraag of geef feedback via onderstaand formulier en dan gaan wij ermee aan de slag!

Top