Bijscholingen en clinics

Volleybal evolueert elke dag verder. Het is voor een trainer en een coach onontbeerlijk om zich te blijven bijscholen. Op deze pagina staat alle info met betrekking tot een bijscholing of clinic gecentraliseerd. 

Ik wil mijn geldige coachlicentie verlengen, wat zijn de voorwaarden?

De coach moet om zijn coachlicentie te verlengen minstens één erkende bijscholing volgen op het niveau van de aangevraagde coachlicentie. Hiervoor werd onder meer het abonnement systeem in het leven geroepen: 

 • Onbeperkte deelname aan bijscholingen op het niveau van de coachlicentie en lager. Het betreft hier bijscholingen waarvan Volley Vlaanderen (mede-)organisator is.
  • Concreet voorbeeld: iemand met coachlicentie B kan deelnemen aan alle bijscholingen voor de niveaus B, C en J. De coach moet enkel betalen bij een eventuele deelname aan een bijscholing niveau A.
  • Voor de houders van een coachlicentie geldt bovenstaande regeling, voor niet houders is de kostprijs: J (10 euro), C (20 euro), B en A (40 euro). Uitzondering hierop is een verplichte bijscholing voor stage van VTS-cursus Initiator en Instructeur B (gratis)

  Welke bijscholingen komen in aanmerking?

  • Bijscholingen (mede-)georganiseerd door Volley Vlaanderen
  • VTS-Plus en andere bijscholingen, mits voorafgaande goedkeuring door VV-Clubcoach voor Trainers Kristof De Loose (kristof.deloose@volleyvlaanderen.be)

  Wat is de periode waarin ik deze bijscholingen mag volgen?

  • Duidelijke afbakening: van 1 augustus tot en met 31 juli.
   • Concreet voorbeeld: 1 augustus 2021-31 juli 2022, dit is de periode voor verlenging van coachlicentie 2022-2023. Indien er aan deze voorwaarde niet wordt voldaan, kan er pas een nieuwe coachlicentie worden uitgereikt nadat de vereiste bijscholing is gevolgd.

  Welke clinics zijn er momenteel?

  Hier verschijnen alle gegevens over de clinics of webinars die gelden als bijscholingsmoment voor jouw coachlicentie. De link naar de Start2Volley-clinics vind je hieronder.

  Start2Volley Clinics

  Elk seizoen worden er per provincie vier Start2volley clinics georganiseerd, waarvan twee voor de onderbouw (U11-U13) en twee voor de bovenbouw (U15-U17). Klik op de button voor meer info en inschrijvingen.

  Geldig voor coachlicentie C en J

  Julien Van de Vyver

  Opbouw van een training bij jeugd en senioren. Hoe laat ik spelers progressie maken?

  Op 11 februari geeft Julien Van de Vyver in Lommel een clinic over trainingsopbouw. De clinic telt mee voor verlenging van coachlicentie C en J en is gratis voor alle coachlicentiehouders. Inschrijven doe je door de QR-code op de affiche te scannen.

  Geldig voor verlenging coachlicentie J

  Simon De Clercq

  Bovenhandse opslag en aanval voor U13-U15-U17

  Zondag 26 maart geeft Simon De Clercq een clinic over bovenhandse opslag en aanval doorheen verschillende jeugdcategorieën. Deze bijscholing vindt plaats in Zulte.

  Als houder van een coachlicentie kan je gratis deelnemen, anderen betalen 10 euro.

  Inschrijven doe je via onderstaande knop vanaf 20 januari.

  Schrijf nu in

  VTS-Plus

  Levenslang bijleren als sportbegeleider is belangrijk. Daarom organiseert en erkent de Vlaamse Trainersschool heel wat kwaliteitsvolle bijscholingen in Vlaanderen.

  Neem eerst contact op met DSKO Kristof De Loose om het niveau te bepalen waarvoor deze bijscholing als geldige bijscholing voor verlenging kan dienen.

  Vind een bijscholing op jouw maat
  Top