Bijscholingen: clinics en webinars

Volleybal evolueert elke dag verder. Het is voor een trainer en een coach onontbeerlijk om zich te blijven bijscholen.
Op deze pagina staat alle info met betrekking tot de bijscholingen (fysieke clinics en webinars) gecentraliseerd. 

Ik wil mijn geldige coachlicentie verlengen, wat zijn de voorwaarden?

De coach moet om zijn coachlicentie te verlengen minstens één erkende bijscholing volgen. Hiervoor werd onder meer het abonnementsysteem in het leven geroepen: 

 • Onbeperkte deelname aan bijscholingen op het niveau van de coachlicentie en lager. Het betreft hier bijscholingen waarvan Volley Vlaanderen (mede-)organisator is.
  • Concreet voorbeeld: iemand met coachlicentie B kan deelnemen aan alle bijscholingen voor de niveaus B, C en J. De coach moet enkel betalen bij een eventuele deelname aan een bijscholing niveau A.
  • Voor de houders van een coachlicentie geldt bovenstaande regeling, voor niet houders is de kostprijs: J (10 euro), C (20 euro), B en A (30 euro). Uitzondering hierop is een verplichte bijscholing voor stage van VTS-cursus Initiator.

  Welke bijscholingen komen in aanmerking?

  • Bijscholingen (mede-)georganiseerd door Volley Vlaanderen
  • VTS-Plus en andere bijscholingen, mits voorafgaande goedkeuring door VV-Clubcoach voor Trainers Kristof De Loose (kristof.deloose@volleyvlaanderen.be)

  Wat is de periode waarin ik deze bijscholingen mag volgen?

  • Duidelijke afbakening: van 1 augustus tot en met 31 juli.
   • Concreet voorbeeld: 1 augustus 2022-31 juli 2023, dit is de periode voor verlenging van coachlicentie 2023-2024. Indien er aan deze voorwaarde niet wordt voldaan, kan er pas een nieuwe coachlicentie worden uitgereikt nadat de vereiste bijscholing is gevolgd.

  Welke clinics zijn er momenteel?

  Hier verschijnen alle gegevens over de clinics of webinars die gelden als bijscholingsmoment voor jouw coachlicentie. De link naar de Start2Volley-clinics vind je hieronder.

  Start2Volley Clinics

  Elk seizoen worden er per provincie vier Start2volley clinics georganiseerd, waarvan twee voor de onderbouw (U11-U13) en twee voor de bovenbouw (U15-U17). Klik op de button voor meer info en inschrijvingen.

  Aanval - Looplijnen en versnelling in alle onderdelen

  Yorick Vande Velde

  Doelgroep: jeugd- en seniortrainers


  Wanneer: zondag 25 augustus 2024, 10.00u-12.00u

  Locatie: Sporthal De Plaon, Eksterstraat 100, 2800 Mechelen

  Organisatie: MAVOC Mechelen  Schrijf je in!
  Multimove als brede basis voor volleybal

  Tine Sleurs

  Doelgroep: trainers jeugdniveau en andere geïnteresseerden


  Deze webinar kadert binnen het thema 'Breedmotorische ontwikkeling (en vergeet het welzijn van de spelers/trainers niet)'.  Herbekijk hier de webinar
  Sportspeeltuin

  Guus Klein Lankhorst

  Doelgroep: jeugdtrainers en andere geïnteresseerden


  Deze webinar kadert binnen het thema 'Breedmotorische ontwikkeling (en vergeet het welzijn van de spelers/trainers niet)'.

  Herbekijk hier de webinar
  Breedmotorisch opleiden met een volleybalsausje

  Emma Leleu

  Doelgroep: jeugdtrainers en andere geïnteresseerden  Deze webinar kadert binnen het thema 'Breedmotorische ontwikkeling (en vergeet het welzijn van de spelers/trainers niet)'.

  Inschrijvingen worden opengesteld vanaf 21 april 2024.  Herbekijk hier de webinar
  Uitgesteld wegens te weinig inschrijvingen

  Diverse sprekers

  Doelgroep: trainers van alle niveaus


  We maken ook graag promotie voor het trainersfestival (Vlaamse Trainersschool). Zet zaterdag 25 mei 2024 dus zeker in jouw agenda. Place to be is Sport Vlaanderen Hofstade.

  Er zijn heel wat interessant workshops (o.a. ook een paar van Volley Vlaanderen).

  Als je 2 sessies volgt kan je dit ook laten meetellen voor de verlenging van jouw coachlicentie. #samenmeertrainersbeteropleiden  Uitgesteld
  Sportouders

  Simon De Clercq

  Doelgroep: Trainers jeugdniveau, ouders en andere geïnteresseerden


  Deze webinar kadert binnen het thema 'Breedmotorische ontwikkeling (en vergeet het welzijn van de spelers/trainers niet)'.

  Inschrijvingen worden opengesteld vanaf 13 mei 2024.  Herbekijk hier de webinar
  Snelheidstraining ifv optimale verplaatsing

  Bram Beynen

  Doelgroep: Trainers jeugdniveau


  Deze webinar kadert binnen het thema 'Breedmotorische ontwikkeling (en vergeet het welzijn van de spelers/trainers niet)'.  Inschrijvingen worden opengesteld vanaf 16 mei 2024.  Herbekijk hier de webinar
  Praktische voorbeelden van visualisatie in de sport

  Ans David

  Doelgroep: Trainers jeugdniveau en seniorenniveau


  Deze webinar kadert binnen het thema 'Breedmotorische ontwikkeling (en vergeet het welzijn van de spelers/trainers niet)'.  Inschrijvingen worden opengesteld vanaf 23 mei 2024.  Schrijf je in!

  VTS-Plus

  Levenslang bijleren als sportbegeleider is belangrijk. Daarom organiseert en erkent de Vlaamse Trainersschool heel wat kwaliteitsvolle bijscholingen in Vlaanderen.

  Neem eerst contact op met DSKO Kristof De Loose om na te gaan of deze bijscholing in aanmerking komt voor de verlenging van jouw coachlicentie.

  Vind een bijscholing op jouw maat
  Top