Bijscholingen en clinics

Volleybal evolueert elke dag verder. Het is voor een trainer en een coach onontbeerlijk om zich te blijven bijscholen. Op deze pagina staat alle info met betrekking tot een bijscholing of clinic gecentraliseerd. 

Ik wil mijn geldige coachlicentie verlengen, wat zijn de voorwaarden?

De coach moet om zijn coachlicentie te verlengen minstens één erkende bijscholing volgen op het niveau van de aangevraagde coachlicentie. Hiervoor werd onder meer het abonnement systeem in het leven geroepen: 

 • Onbeperkte deelname aan bijscholingen op het niveau van de coachlicentie en lager. Het betreft hier bijscholingen waarvan Volley Vlaanderen (mede-)organisator is.
  • Concreet voorbeeld: iemand met coachlicentie B kan deelnemen aan alle bijscholingen voor de niveaus B, C en J. De coach moet enkel betalen bij een eventuele deelname aan een bijscholing niveau A.
  • Voor de houders van een coachlicentie geldt bovenstaande regeling, voor niet houders is de kostprijs: J (10 euro), C (20 euro), B en A (40 euro). Uitzondering hierop is een verplichte bijscholing voor stage van VTS-cursus Initiator en Instructeur B (gratis)

  Welke bijscholingen komen in aanmerking?

  • Bijscholingen (mede-)georganiseerd door Volley Vlaanderen
  • VTS-Plus en andere bijscholingen, mits voorafgaande goedkeuring door VV-Clubcoach voor Trainers Kristof De Loose (kristof.deloose@volleyvlaanderen.be)

  Wat is de periode waarin ik deze bijscholingen mag volgen?

  • Duidelijke afbakening: van 1 augustus tot en met 31 juli.
   • Concreet voorbeeld: 1 augustus 2021-31 juli 2022, dit is de periode voor verlenging van coachlicentie 2022-2023. Indien er aan deze voorwaarde niet wordt voldaan, kan er pas een nieuwe coachlicentie worden uitgereikt nadat de vereiste bijscholing is gevolgd.

  Start2Volley Clinics

  Elk seizoen worden er per provincie vier Start2volley clinics georganiseerd, waarvan twee voor de onderbouw (U11-U13) en twee voor de bovenbouw (U15-U17). Klik op de button voor meer info en inschrijvingen.

  Geldig voor verlenging coachlicentie C en J

  Koen Luts

  Spelregels - fluiten van jeugdwedstrijden

  Op maandag 10 oktober geef internationaal scheidsrechter Koen Luts een webinar over de verschillende spelregels, nuances en hoe die zich verhouden tot het leiden van jeugdwedstrijden. 

  Deze webinar start om 20u en duurt 1,5u. Daarnaast geldt deze bijscholing voor de verlenging van jouw coachlicentie C of J.

  Inschrijven doe je via onderstaande knop.

  Schrijf nu in
  Geldig voor coachlicentie J

  Stijn Bogaerts

  Volley Vlaanderen organiseert op woensdag 12 oktober een clinic over sportletsels bij kinderen. Deze clinic is geldig voor de verlenging van de J-licentie.

  Dokter Stijn Bogaerts zal aan de hand van tips en tricks de trainers verder op weg helpen.

  Inschrijven kan u via onderstaande knop.

  Schrijf nu in

  VTS-Plus

  Levenslang bijleren als sportbegeleider is belangrijk. Daarom organiseert en erkent de Vlaamse Trainersschool heel wat kwaliteitsvolle bijscholingen in Vlaanderen.

  Neem eerst contact op met DSKO Kristof De Loose om het niveau te bepalen waarvoor deze bijscholing als geldige bijscholing voor verlenging kan dienen.

  Vind een bijscholing op jouw maat
  Top