Bijscholingen en clinics

Volleybal evolueert elke dag verder. Het is voor een trainer en een coach onontbeerlijk om zich te blijven bijscholen. Op deze pagina staat alle info met betrekking tot een bijscholing of clinic gecentraliseerd. 

Ik wil mijn geldige coachlicentie verlengen, wat zijn de voorwaarden?

De coach moet om zijn coachlicentie te verlengen minstens één erkende bijscholing volgen op het niveau van de aangevraagde coachlicentie. Hiervoor werd onder meer het abonnement systeem in het leven geroepen: 

 • Onbeperkte deelname aan bijscholingen op het niveau van de coachlicentie en lager. Het betreft hier bijscholingen waarvan Volley Vlaanderen (mede-)organisator is.
  • Concreet voorbeeld: iemand met coachlicentie B kan deelnemen aan alle bijscholingen voor de niveaus B, C en J. De coach moet enkel betalen bij een eventuele deelname aan een bijscholing niveau A.
  • Voor de houders van een coachlicentie geldt bovenstaande regeling, voor niet houders is de kostprijs: J (10 euro), C (20 euro), B en A (40 euro). Uitzondering hierop is een verplichte bijscholing voor stage van VTS-cursus Initiator en Instructeur B (gratis)

  Welke bijscholingen komen in aanmerking?

  • Bijscholingen (mede-)georganiseerd door Volley Vlaanderen
  • VTS-Plus en andere bijscholingen, mits voorafgaande goedkeuring door VV-Clubcoach voor Trainers Kristof De Loose (kristof.deloose@volleyvlaanderen.be)

  Wat is de periode waarin ik deze bijscholingen mag volgen?

  • Duidelijke afbakening: van 1 augustus tot en met 31 juli.
   • Concreet voorbeeld: 1 augustus 2021-31 juli 2022, dit is de periode voor verlenging van coachlicentie 2022-2023. Indien er aan deze voorwaarde niet wordt voldaan, kan er pas een nieuwe coachlicentie worden uitgereikt nadat de vereiste bijscholing is gevolgd.

  Welke clinics zijn er momenteel?

  Hier verschijnen alle gegevens over de clinics of webinars die gelden als bijscholingsmoment voor jouw coachlicentie. De link naar de Start2Volley-clinics vind je hieronder.

  Start2Volley Clinics

  Elk seizoen worden er per provincie vier Start2volley clinics georganiseerd, waarvan twee voor de onderbouw (U11-U13) en twee voor de bovenbouw (U15-U17). Klik op de button voor meer info en inschrijvingen.

  Webinarmarathon

  In april en mei organiseert Volley Vlaanderen een heuse webinarmarathon. En voor sommige van deze webinars kan je nu al inschrijven! Al deze webinars tellen op alle niveaus voor de verlenging van de coachlicentie.

  12 april - Victor Anfiloff

  Op woensdag 12 april gaf Victor Anfiloff eeen webinar over hoe beachvolley en indoorvolley hand in hand kunnen gaan. De doelgroep voor deze webinar zijn bijgevolg dus ook alle beachtrainers en indoortrainers.

  Herbekijk hier de webinar

  24 april - An De Kock

  Doelstellingen webinar:
  -Leren herkennen van pestgedrag.
  -Inzicht krijgen in twee mogelijke manieren om op pestgedrag te reageren als begeleider.
  -Inzicht krijgen in hoe je pesten kan voorkomen in de sportclub.

  6 mei - Steven Vanmedegael

  Hoe verhoog je de servicesnelheid bij float en topspin? Dat is één van de onderwerpen waar Steven Vanmedegael ons op 6 mei meer over vertelt!

  Herbekijk nu de webinar

  8 mei - Eline Berings

  Eline Berings is ex-topatlete (atletiek, 100m horden), sportpsychologe en ethisch consulent bij Sport Vlaanderen.

  Download binnenkort de slideshow

  16 mei - Kurt Lobbestael

  Altijd al willen weten hoe Victor Campenaerts traint? Kurt Lobbestael komt er meer over vertellen en ons inspireren tijdens zijn webinar.

  Herbekijk nu de webinar

  24 mei - Steven Mentens

  In het verleden was hij als kiné verbonden aan de Topsportschool in Vilvoorde. Momenteel is Steven zaakvoerder van een kinépraktijk en lesgever aan de Universiteit van Hasselt. Tenslotte maakt hij ook deel uit van Schoudernetwerk Vlaanderen.

  Schrijf hier in

  30 mei - Bram Beynen

  Met Bram Beynen kijken we nog eens over het muurtje. Bram is fysiek verantwoordelijke KDT (Kids Development Team) bij Tennis Vlaanderen en werkende op het topsportcentrum. Tevens is hij docent kidstennis, competitief tennis en verantwoordelijk voor conditieopleidingen.

  Schrijf hier in!

  VTS-Plus

  Levenslang bijleren als sportbegeleider is belangrijk. Daarom organiseert en erkent de Vlaamse Trainersschool heel wat kwaliteitsvolle bijscholingen in Vlaanderen.

  Neem eerst contact op met DSKO Kristof De Loose om het niveau te bepalen waarvoor deze bijscholing als geldige bijscholing voor verlenging kan dienen.

  Vind een bijscholing op jouw maat
  Top