Bijscholingen en clinics

Volleybal evolueert elke dag verder. Het is voor een trainer en een coach onontbeerlijk om zich te blijven bijscholen. Op deze pagina staat alle info met betrekking tot een bijscholing of clinic gecentraliseerd. 

Ik wil mijn geldige coachlicentie verlengen, wat zijn de voorwaarden?

De coach moet om zijn coachlicentie te verlengen minstens één erkende bijscholing volgen op het niveau van de aangevraagde coachlicentie. Hiervoor werd onder meer het abonnement systeem in het leven geroepen: 

 • Onbeperkte deelname aan bijscholingen op het niveau van de coachlicentie en lager. Het betreft hier bijscholingen waarvan Volley Vlaanderen (mede-)organisator is.
  • Concreet voorbeeld: iemand met coachlicentie B kan deelnemen aan alle bijscholingen voor de niveaus B, C en J. De coach moet enkel betalen bij een eventuele deelname aan een bijscholing niveau A.
  • Voor de houders van een coachlicentie geldt bovenstaande regeling, voor niet houders is de kostprijs: J (10 euro), C (20 euro), B en A (40 euro). Uitzondering hierop is een verplichte bijscholing voor stage van VTS-cursus Initiator en Instructeur B (gratis)

  Welke bijscholingen komen in aanmerking?

  • Bijscholingen (mede-)georganiseerd door Volley Vlaanderen
  • VTS-Plus en andere bijscholingen, mits voorafgaande goedkeuring door VV-Clubcoach voor Trainers Kristof De Loose (kristof.deloose@volleyvlaanderen.be)

  Wat is de periode waarin ik deze bijscholingen mag volgen?

  • Duidelijke afbakening: van 1 augustus tot en met 31 juli.
   • Concreet voorbeeld: 1 augustus 2021-31 juli 2022, dit is de periode voor verlenging van coachlicentie 2022-2023. Indien er aan deze voorwaarde niet wordt voldaan, kan er pas een nieuwe coachlicentie worden uitgereikt nadat de vereiste bijscholing is gevolgd.

  Start2Volley Clinics

  Elk seizoen worden er per provincie vier Start2volley clinics georganiseerd, waarvan twee voor de onderbouw (U11-U13) en twee voor de bovenbouw (U15-U17). Klik op de button voor meer info en inschrijvingen.

  Coachen bij jeugd

  Danny Goethals

  VZW De Solvelders organiseert op 23 mei een bijscholing over coachen bij jeugd. Deze clinic is geldig voor de verlenging van de J-licentie.

  Schrijf nu in

  Topcoach Guidetti geeft gratis webinar!

  De Italiaanse topcoach keert na een fysieke bijscholing in 2013, nu digitaal terug naar België!

  Geldig voor coachlicentie A & B

  Op woensdag 1 juni kan je vanaf 20u terecht voor de webinar met Giovanni Guidetti.
  Deze topcoach zal jullie meer vertellen over de onderwerpen die jullie via het inschrijfformulier mee kunnen bepalen.

  Schrijf je via onderstaande knop dus snel in en maak je op voor een fantastische avond!

  Schrijf je nu in!

  VTS-Plus

  Levenslang bijleren als sportbegeleider is belangrijk. Daarom organiseert en erkent de Vlaamse Trainersschool heel wat kwaliteitsvolle bijscholingen in Vlaanderen.

  Neem eerst contact op met DSKO Kristof De Loose om het niveau te bepalen waarvoor deze bijscholing als geldige bijscholing voor verlenging kan dienen.

  Vind een bijscholing op jouw maat
  Top