Beachvolley in Vlaanderen

Beachvolley in Vlaanderen

Beachvolleybal in Vlaanderen blijft groeien! Meer en meer clubs starten een beachwerking, of een aparte beachvolleyclub op om zo 12 maanden geconnecteerd te kunnen blijven met de leden. 

Waar kan ik spelen?

Op zoek naar een plekje om te beachen? Via de up to date tool van Sport Vlaanderen vind je alle beachvelden terug! Klik op onderstaande link en bij ‘sporttak’ vul je ‘beachvolley’ in.

Ontdek alle beachvelden

Zelf een beachveld aanleggen?

Wil je jouw club een grote upgrade geven en je leden de kans geven om onbeperkt te beachen, leg dan zelf een beachveld aan! Dit kan ook in samenwerking met andere clubs.

Indien nodig helpen wij je graag met het overleg bij de gemeente. Je kan het plan van aanpak via de knop hieronder integraal downloaden.

Download de brochure

Competitie?

Van april tot augustus worden er heel wat leuke toernooien georganiseerd. Dit is de ideale vorm van competitie om met je spelers naartoe te werken. Via onderstaande knop vind je een uitgebreid overzicht van de toernooien in Vlaanderen.

Check de toernooien

Ontdek hier de regionale toernooien

Benieuwd naar de resultaten van de (jeugd)toernooien in jouw buurt? Je kan ze hier vinden, in een handig overzicht per provincie.

Waarom beachvolley aanbieden?

Er zijn vast enorm veel redenen waarom beachvolleybal aanbieden een positief signaal is. Wij schreven er al 14 uit.

 1. Beachvolleybal wordt buiten gespeeld en is dus gezien de huidige pandemie zeer veilig.
 2. Beachvolleybal is eenvoudig en flexibel te organiseren voor alle niveaus.
 3. Gemengd sporten is gemakkelijk mogelijk.
 4. “Sporten wanneer het je past” is iets wat voor meer en meer mensen belangrijk wordt. Een paar vrienden bellen, veldje reserveren en je bent aan ’t spelen.
 5. Dit is ook zo voor de toernooien/competitie: je hebt niet elke week een verplichting … je speelt wanneer je wilt en met wie je wilt.
 6. Een beachaccommodatie biedt jouw vereniging de kans om samen te werken met andere (beach)sporten.
 7. Gemeenten zoeken juist nu naar mogelijkheden om buitensport aan te bieden. Hierdoor kan het nu makkelijker zijn om de aanleg van beachaccommodaties aan te vragen.
 8. De mensen uit de zaal zijn tevreden dat de competitie april/mei gedaan is. Op dat ogenblik nemen andere mensen de organisatie (van beach), vol energie, over.
 9. Spelers worden er beter van. Vooral jeugdspelers zullen technisch en tactisch heel wat bijleren. Voorbeeld: iemand met een mindere receptie kan zich niet wegsteken, integendeel.
 10. Spelers behouden beter hun conditie. Niet meer moeilijk de trappen op na een eerste zaaltraining in augustus.
 11. Een spelersgroep wordt een hechter team.
 12. Als club creëer je een heel jaar lang een aanbod voor de leden. Daarbij moeten leden niet uitwijken naar een andere club om te gaan (beach)trainen.
 13. Het klimaat in België wordt ook steeds beter. Ons Nationaal beachteam gaf aan dat ze de laatste jaren buiten konden trainen van eind februari/maart tot in oktober.
 14. Extra voordelen voor beachclub

Beachclub of beachwerking?

Voor Volley Vlaanderen zijn er 2 manieren om je beachclub te registreren. Enerzijds door je beachwerking te registreren in VolleyAdmin2, anderzijds door een nieuwe beachclub op te richten.

Een beachclub is zoals het woord het zegt een aparte, nieuwe club die kan opgericht worden. Een beachwerking is een deel van een bestaande indoor club dat vanaf heden kan geregistreerd worden zoals hierboven beschreven.

Beide manieren hebben enkele voordelen. Op termijn streeft Volley Vlaanderen ernaar om deze voordelen in beide gevallen zoveel mogelijk te laten overeenkomen.

Beachclub

Ben je al een geregistreerde beachclub of wil je jouw werking graag registreren als officiële beachclub? Na een druk op de knop vind je alle info over beachvolleybalclubs in Vlaanderen.

Naar de beachclubs!

Beachwerking

Ook als indoor volleybalclub kan je zonder problemen aangeven dat je een beachwerking hebt opgestart. Of staat de werking nog in de kinderschoenen? Na een druk op de knop vind je alle info over een afdeling beachvolley binnen jouw indoorclub.

Meer info over de beachwerking

Heb je de smaak te pakken?

Ontdek onze uitgebreide oefenbibliotheek boordevol trainingsmateriaal en instructiefilmpjes om met Beachvolleybal te starten.


Top