Het volleyballandschap

Onze vijf Bovenlokale Volleybalverenigingen

Onze verschillende competities worden georganiseerd door de Bovenlokale Volleybalvereniging, gelegen in elke Vlaamse provincie. Zij zijn verantwoordelijk voor de dagdagelijkse werking betreffende competitie en toernooien binnen hun provinciegrenzen.

Volley Antwerpen

Lokale volleybalfederatie voor de provincie Antwerpen.

Naar Volley Antwerpen

Volley Limburg

Lokale volleybalfederatie voor de provincie Limburg.

Naar Volley Limburg

Volley Oost-Vlaanderen

Lokale volleybalfederatie voor de provincie Oost-Vlaanderen.

Naar Volley Oost-Vlaanderen

Volley Vlaams-Brabant

Lokale volleybalfederatie voor de provincie Vlaams-Brabant.

Naar Volley Vlaams-Brabant

Volley West-Vlaanderen

Lokale volleybalfederatie voor de provincie West-Vlaanderen.

Naar Volley West-Vlaanderen

Recreatie

Ook verschillende federaties die volleybal op recreatief niveau aanbieden zijn aangesloten bij Volley Vlaanderen. Een overzicht van deze federaties vind je hieronder.

Federatie van De Vriendschap

De Federatie van De Vriendschap situeert zich in Vlaams-Brabant. Alle info kan je vinden via onderstaande knop.

Bezoek website

VOBOG

VOBOG is de recreatieve volleybalfederatie van Oost-Vlaanderen. Alle info over de competitie die zij inrichten kan je op hun website raadplegen.

Bezoek website

Brevo

Brevo staat voor: Brugs Recreatief Volleybal. Ze organiseren een competitie in West-Vlaanderen met als locatie de regio Brugge.

Bezoek website

Overzicht van de (inter)nationale volleybalfederaties

Volley Belgium

Volley Belgium, voorheen Koninklijk Belgisch Volleybalverband, is de officiële Belgische nationale sportfederatie voor volleybal.

Bezoek hun website

FVWB

De Fédération de Volley Wallonie Bruxelles is de officiële volleybalfederatie voor Wallonië, Brussel en de Duitstalige gemeenschap.

Bezoek hun website

FIVB

De Fédération Internationale de Volleyball is de overkoepelende organisatie van het volleybal. Over de hele wereld worden internationale wedstrijden georganiseerd door de FIVB, zoals het wereldkampioenschap volleybal voor mannen en vrouwen.

Bezoek hun website

CEV

De Confédération Européenne de Volleyball is de Europese continentale bond van het volleybal. De CEV organiseert onder andere het Europees kampioenschap (beach)volleybal voor mannen en vrouwen.Bezoek hun website

WEVZA

WEVZA is de West-Europese regio federatie en bestaat uit acht nationale federaties: België, Duitsland, Italië, Nederland, Portugal, Spanje en Zwitserland.

Bezoek hun website
Top