Nieuwe partner CEV Eurovolley Women 23 in België

10/07/2023

“North Sea Port : Premium Partner van Eurovolley Dames 2023 in Gent en Brussel”

Het havenbedrijf North Sea Port is de nieuwe Premium partner van het CEV Eurovolley Women 23 kampioenschap.

North Sea Port is de tiende haven van Europa.

Het EK vrouwen vindt plaats in Gent en Brussel tussen 16 augustus en 03 september. De groepsfase vindt plaats in Gent waar de Yellow Tigers het opnemen tegen Polen, Servië, Oekraïne en Slovenië.

North Sea Port wordt o.m. shirt sponsor van de Yellow Tigers, naast de Nationale Loterij.

Met een jaarlijkse toegevoegde waarde van €12,6 miljard, 102.000 (in)directe jobs, en 550 bedrijven behoort North Sea Port tot de top 10 van de havens in Europa. Als Europese tophaven strekt het zicht uit van Vlissingen en Terneuzen in Nederland tot Gent in België.

Als belangrijk Europees knooppunt hecht North Sea Port veel waarde aan samenwerking in Europa. Het havengebied beschikt niet enkel over een hele verscheidenheid aan goederen, het heeft ook ruimte voor verdere ontwikkeling en groei. Om dat potentieel te benutten, werken overheid, bedrijfsleven en haven nauw samenwerken om tegen 2050 een klimaatneutrale haven te zijn.

"North Sea Port is een Europese tophaven en de thuisbasis van 550 topbedrijven. We aarzelden dan ook niet om ons met topteams te engageren voor dit Europese evenement. De stad Gent als podium voor de ambitieuze en getalenteerde Yellow Tigers, maar ook als een van de centrale knooppunten van onze Vlaams-Nederlandse haven die zich uitstrekt van Vlissingen tot Gent - dat maakt het natuurlijk uniek. Daarom hebben we ons enthousiast aangemeld als sponsor en steunen we het Europees Kampioenschap om de gemeenschappelijke waarden van gelijkheid, teamgeest en inclusie te promoten. Want dat is waar wij voor staan: ‘Together, smarter’ is niet voor niks onze leuze,”.aldus Daan Schalck, CEO van North Sea Port.

Ook Geert de Dobbeleer, algemeen directeur van Topvolley Belgium en Volley Vlaanderen verheugt zich op de samenwerking: “We zijn erg tevreden met de komst van een wereldspeler als North Sea Port voor dit Europees Kampioenschap vrouwen. We delen dezelfde waarde: inclusie, teamgeest, duurzaamheid en fair play. Volleybal is de tweede teamsport in Vlaanderen, de derde in Wallonië en de komst van North Sea Port is een meerwaarde om de sport naar een hoger niveau te brengen.”

Top