Interactieve workshop trapt Women Empowerment Program op gang!

21/06/2023

Het doel maar ook de uitdaging van het Women Empowerment Program (WEP) is duidelijk: “Hoe krijgen we meer vrouwen op sleutelposities binnen de volleybalwereld?”


De gevormde kerngroep kwam onder leiding van  in het EuroVolleyCenter samen voor een interactieve workshop. De groep bestaat uit enerzijds de ambassadrices, anderzijds expertes uit de volleybal-en sportwereld.Onder leiding van Soetkin Vercruyssen vertaalde de groep de vooropgestelde uitdagingen in operationele doelstellingen. Ze namen ruim de tijd om de pijnpunten te identificeren. Daarna werden meteen de behoeftes en sterktes benoemd.


De voltallige groep wisselde ervaringen uit, zowel uit het bedrijfsleven als het sportleven. Deze interactieve kennismaking en uitwisseling van impressies zorgde ervoor dat er 11 doelen opgesteld werden. Die situeren zich doorheen alle volleybalclubs op elk competitieniveau.

Cultuurverandering, ondersteuning en rolmodellen/visibiliteit zijn de drie hoofdthema’s waarin deze 11 doelen zich bundelen.

Binnen deze verschillende doelen en thema’s zal de WEP-groep meermaals samenkomen, in verschillende samenstellingen. De ambassadrices werden tijdens de Lotto Cup Finals aan het grote publiek voorgesteld en zijn absolute experts in hun vakgebied (leer ze kennen).Op de foto herkent u: Karen Schmits (Voorzitster Kruikenburg Ternat), Farrah Mamouni (scheidsrechter Top Division basketbal), Tia Hellebaut (bestuurder Europese Atletiekfederatie), Manon Gevaert (verantwoordelijke WEP), Birgit Hubloux (onderneemster Oona.Agency), Nadine Strobbe (secretaris Volley Oost-Vlaanderen en Vamos Stekene), Fien Callens (trainster Topsportschool Vilvoorde en VC Oudegem), Marie-Catherine Boulanger (Internationale scheidsrechter volleybal), Marlies Janssens (Yellow Tiger en speelster VC Oudegem), Inge Derom (professor sportbeleid en -management VUB), Marie De Clerck (CEO Lotto Volley League, politica en marketingmanager bij Brooklyn) en Amparo Velez Gutierrez (trainster en jeugdcoördinator Mavoc Mechelen).

Top