Volleyball4All op bezoek in België

11/04/2022


In het kader van het internationaal project Volleyball4All was Volley Vlaanderen van 8 tot en met 10 april 2022 gastheer voor de collega's uit Nederland, Tsjechië en Noorwegen.

Na een rondleiding binnen onze kantoren en het bijwonen van de training van de Young Yellow Tigers °06-°07 (onder leiding van Fien Callens) werden er diverse workshops georganiseerd. De focus lag hierbij op de breedtesport. Vanzelfsprekend wilden we vanuit Volley Vlaanderen ook een aantal good practices meegeven. Dit werd geconcretiseerd door:
- een demotraining U9-U11 op vrijdag in Grivok Grimbergen waarbij de 3 delen van de training (algemeen gedeelte, specifiek gedeelte, spelgedeelte) goed naar voor kwamen;
- een toernooitje 1-1 en 2-2 op zaterdag waar 28 kinderen uit 3 clubs Grivok Grimbergen, VC Lennik Dames en VC Knodde Meise zich gedurende 2u konden uitleven. Fier als een gieter ontvingen ze elk o.a. een gouden medaille;
- een (actieve) deelname aan Bewegingsschool Achilles op zondag. De Volleyball4Allpartners kwamen ogen tekort bij het zien van al dat materiaal en de manier waarop dit doordacht werd gebruikt.

De buitenlandse delegatie keerde alvast tevreden, en met een bagage vol met nieuwe ideeën, terug huiswaarts.


Top