Volleyball4All houdt halt in Noorwegen

14/03/2022

In het kader van het internationaal project Volleyball4All ging er van vrijdag 11 tot en met zondag 13 maart een Transnational Project Meeting door in Noorwegen. Naast het organiserende land waren ook Slovenië, Tsjechië, Nederland en België aanwezig.

Tijdens de vrijdagworkshop werden de partners van Volleyball4All ondergedompeld in de wereld van het Diamond Volley. Hierbij kunnen mensen met en zonder verstandelijke beperking samenkomen en zo het plezier in het volleybal delen.

Diamond Volley hanteert dezelfde principes als het minivolleybal (bij ons vergelijkbaar met de spelvormen 2-2). Ook hier zijn er verschillende niveaus waarbij er niveau-overschrijdend tegen elkaar kan worden gespeeld.

De workshop vond plaats in Stovner Sportsklubb, dat in 2014 als eerste Noorse volleybalclub een G-werking uit de grond stampte. Voor de aanwezige G15-ploeg van de club was het bovendien een aangename ervaring. Naast een extra training konden ze met en tegen het internationaal gezelschap oefenen.

De ervaringen van dat weekend werden ondertussen binnen Volley Vlaanderen besproken met de verantwoordelijke clubcoach voor G-Volley Martijn Bekaert en zullen mogelijk een bron van inspiratie zijn om onze G-werking verder uit te bouwen.


Top