Eerste overleg Ethisch Adviesorgaan Volley Vlaanderen

24/09/2024

Op dinsdag 17 september vond het eerste overleg van het vernieuwde Ethisch Adviesorgaan van Volley Vlaanderen plaats. Dit orgaan is opgericht met als doel te werken rond verschillende belangrijke pijlers binnen de sport op vlak van ethiek: beleidsmatig advies, preventie, sensibilisering, communicatie en ondersteuning van clubs.

Met dankbaarheid kijkt Volley Vlaanderen terug op de bijdrage van Kristof De Loose, die begin 2024 aankondigde te stoppen met zijn rol binnen de integriteitswerking van de federatie, maar de voorbije 4 maanden opnieuw het voortouw nam om een gedragen en gestructureerd beleidsplan voor de komende 4 jaar uit te werken. Zijn inzet en werk hebben een belangrijke basis gelegd voor een veilig volleybalklimaat. Kristof was een drijvende kracht achter het creëren van een omgeving waarin spelers, clubs en vrijwilligers zich ondersteund en beschermd voelen. Volley Vlaanderen wil hem van harte bedanken voor al zijn inspanningen.

  • Het Ethisch Adviesorgaan bestaat uit diverse leden met een brede waaier aan ervaring en expertise:
    Filip Buijs: Algemeen directeur van Volley Vlaanderen.
  • Nette Caluwé: Sinds 2024 werkzaam bij Volley Vlaanderen na hun stage, maar in dit orgaan zetelt die in de rol van speler en clubbestuurder.
  • Els Goethals: Een nieuw gezicht in het orgaan. Zij brengt haar expertise mee als psycholoog en club-API (Aanspreekpersoon Integriteit).
  • Dr. Luc Itterbeek: Reeds langer betrokken bij het Ethisch Adviesorgaan, en blijft zich inzetten voor de ethische kwesties binnen de sport.
  • Joeri Van de Wiele en Hanne Claessens: Beiden actief als federatie-API's en spelen een belangrijke rol in de werking van het orgaan.

In de toekomst zullen nog andere experts met hun specifieke kennis en ervaring het Ethisch Adviesorgaan versterken om zo een zo breed mogelijk draagvlak te creëren voor ethische vraagstukken binnen de volleybalsport.

Volley Vlaanderen streeft ernaar om met dit orgaan een veilige en verantwoorde sportomgeving te waarborgen, waarbij niet alleen de clubs, maar ook de spelers, bestuurders en vrijwilligers ondersteund worden.

Top