European Golden League 2022

We organiseren dit jaar opnieuw de thuismatchen van onze Red Dragons voor de European Golden League! Eindelijk mogen we onze mannen terug met volledig gevulde zalen aanmoedigen, dus bestel hier meteen jouw tickets!

👇Bestel snel jouw tickets!👇

We spelen woensdag tegen Tsjechië. Kom onze Red Dragons aanmoedigen!

00
DAGEN
00
UREN
00
MINUTEN
00
SECONDEN

Onze Red Dragons spelen drie thuismatchen voor de European Golden League 2022. Ze starten op woensdag 25 mei 2022 tegen Letland om 20u30 in Aalst. De 2de match spelen ze op zondag 5 juni 2022 tegen Estland om 19u00 in Kortrijk. De laatste match is op woensdag 8 juni 2022 om 20u30 in Kortrijk met als tegenstander Tsjechië.

In de European Golden League spelen dit jaar opnieuw 11 nationale teams. Er staat veel op het spel, waaronder €125 000 voor de uiteindelijke winnaars én het recht om - samen met de gouden medaillewinnaars van 2021 - deel te nemen van de FIVB Volleyball Challenger Cup in de zomer van 2022. Daar ligt een felbegeerd ticket voor deelname aan de internationale volleybalelite in de VNL van 2023.

De 11 deelnemende teams, verdeeld in 2 poules van 4 en 1 poule van 3, zullen vanaf 25 mei hun poulefase afwerken. Na de poulefase zal de Final Four voor de European Golden League 2022 gespeeld worden in Kroatië op 18 juni. Daar speelt het gastland samen met de 3 poulewinnaars om de hoogste eer.

Programma


Speelsteden

Sportcentrum Schotte – Aalst
Kapellekensbaan 8, 9320 Erembodegem
Sportcomplex Schotte is een multifunctioneel en hypermodern sportcentrum, centraal gelegen en vlot bereikbaar. Het complex omvat een enorme sporthal, zo groot als drie zaalvoetbalvelden. In het verleden organiseerde TopVolleyBelgium hier ook al de fandag voor de Red Dragons.


SC Lange Munte – Kortrijk
Bad Godesberglaan 22, 8500 Kortrijk
De sportcampus Lange Munte, een infrastructuur met internationale klasse, bevindt zich op Hoog Kortrijk, in het groene hart van de stad. Afgelopen jaren werden hier al verschillende internationale toptoernooien gespeeld. Onder meer de VNL, Final Four van de European Golden League en het WKU20 meisjes.


Mobiliteit

Te voet of met de fiets?
Woon of werk je op wandelafstand? Dan bereik je het sportcentrum het makkelijkst te voet. Geen files, geen overbevolkte bussen of geen parkeerproblemen!
Liever met de fiets? Vlak bij het sportcentrum kunnen meer dan genoeg fietsen gestald worden. Ook die van jou kan er dus nog bij!

Met bus of tram?
Volgende bussen stoppen aan het sportcentrum:
Sportcentrum Schotte – Aalst
-Bus 2 richting Erembodegem (Halte: Erembodegem Sporthal Schotte)
-Bus 213 richting Brussel (Halte: Erembodegem Sporthal Schotte)
SC Lange Munte – Kortrijk
-Bus 2 richting Lange Munte (Halte: Kortrijk Lange Munte)
Maak vrij gebruik van het openbaar vervoer en beleef al samen met andere fans plezier nog voor je de zaal bereikt. Met je combiticket kom je ontspannen en zonder file- en parkeerstress naar het evenement en na afloop hoef je niet minutenlang op een parking aan te schuiven.

Met de trein?
Hou er rekening mee dat er na afloop van avondevenementen vaak geen treinritten terug naar huis zijn. Controleer dus of een vlotte terugreis mogelijk is. Of probeer je heenreis met de trein te combineren met een terugrit via carpoolen.
Sportcentrum Schotte – Aalst
Als je afstapt aan het station ‘Erembodegem’, kan je naar het sportcentrum wandelen, het bevindt zich op 900m van het station.
SC Lange Munte – Kortrijk
Vlak bij het station ‘Kortrijk’ bevindt zich de halte ‘Kortrijk Busterminal 4 perron 42’, daar neem je bus 2 naar het sportcomplex. Met een combiticket maak je vrij gebruik van het openbaar vervoer met De Lijn.

Park & Ride?
Kom je met de auto richting de Golden League, dan raden we je aan om niet tot aan de locaties zelf te rijden maar je auto in de rand van de stad op een P+R (Park & Ride) te parkeren en daar een tram of bus van De Lijn te nemen.

Met de auto?
Maak het jezelf makkelijk: vermijd de omgeving van de sportcentra, parkeer op een P+R en kom vlot met tram of bus naar onze zalen.
Wil je toch om één of andere reden met de auto naar de zalen, houd dan rekening met de info op het situeringsplan van de betaalparkings in de omgeving van de sportcentra.
In Kortrijk is er parkeergelegenheid voor meer dan 500 wagens bij de sportcampus en er zijn nog enkele grotere parkings op minder dan 1 kilometer, vlakbij de autosnelweg E17.

Red Dragons starten op 2 mei aan de zomercampagne

Bondscoach Emanuele Zanini selecteerde 26 spelers om de zomercampagne af te trappen. 

Top