Ben jij onze Jonge Leeuw?

Heb je een innovatief sportidee? Speel je met een vernieuwend idee dat mensen aanzet tot sporten?

Als deelnemer van Jonge Leeuwen volg je inspiratiesessies en workshops met externe experten. Je krijgt ook de kans om niet-te-missen sportevenementen bij te wonen. Eens jouw idee geselecteerd raakt door Volley Vlaanderen, dan krijg je de kans om jouw idee helemaal te ontplooien. Je staat er zeker niet alleen voor! Om je project een maximale slaagkans te geven, geven we jou een duwtje in de rug.

Inschrijfproces en duiding

Welke ideeën heb jij?

Je idee kan creatief of innoverend zijn en het zorgt voor een meerwaarde binnen jouw club of Volley Vlaanderen. Je kan bijvoorbeeld een idee uitwerken dat:

  • mensen aanzet tot sporten
  • samenwerking tussen leden en vrijwilligers binnen de club verbetert
  • de clubwerking vereenvoudigt op administratief, organisatorisch of sporttechnisch vlak
  • de clubcultuur versterkt
  • de ledenbinding stimuleert

Of heb je nog een ander idee? Laat het ons gerust weten!


Stuur jouw idee in!

Een beetje inspiratie uit de vorige editie

Deze jongeren stapten vorig jaar in het avontuur en beten zich vast in hun project. Laat je inspireren!

Ontdek de projecten

FAQ

Ben jij...

  • 16 tot 25 jaar?
  • Actief in een sportclub*?
  • Gemotiveerd om je vast te bijten in je idee

*En is jouw sportclub aangesloten bij Volley Vlaanderen of een andere erkende sportfederatie?

Je staat er niet alleen voor! Om je project een maximale slaagkans te geven, geven we jou een duwtje in de rug. Als deelnemer van Jonge Leeuwen volg je inspiratiesessies en workshops met externe experten. Je krijgt ook de kans om niet-te-missen sportevenementen bij te wonen. Clubcoach Mario Trochs ondersteunt vanuit Volley Vlaanderen.

Je start het project op in januari 2023 en het eindigt in september 2023 met een presentatie voor een voor een professionele jury die samengesteld is uit verschillende beleidsvoerders binnen de sportsector en misschien wel een sportpersoonlijkheid.

De jury verkiest dan een winnaar, de ‘Jonge Leeuw’ voor 2023. Deze krijgt ook een mooie geldprijs en media-aandacht.

1️⃣ Drop je idee!

Speel je met een vernieuwend idee dat mensen aanzet tot sporten? Of wil je een trapje hoger gaan met jouw clubengagement? Een duurzaam plan ontwikkelen voor je federatie? Dan is Jonge Leeuwen iets voor jou!


2️⃣ Je federatie kiest

Raakt je idee geselecteerd door je sportfederatie? Dan krijg je de kans om jouw idee helemaal te ontplooien. Je start een project op in januari 2023, hou je klaar!


3️⃣ Begeleiding door experts

Je staat er niet alleen voor! Om je project een maximale slaagkans te geven, geven we jou een duwtje in de rug. Als deelnemer van Jonge Leeuwen volg je inspiratiesessies en workshops met externe experten. Je krijgt ook de kans om niet-te-missen sportevenementen bij te wonen.


4️⃣ De jury beslist

Je project eindigt in september 2023 met een presentatie. Als jonge leeuw kom je met het resultaat voor een professionele jury te staan. Die jury is samengesteld uit verschillende beleidsvoerders binnen de sportsector én misschien wel een sportpersoonlijkheid.

Contacteer de Jonge Leeuwen coach!

Mario Trochs 

E-mail: mario.trochs@volleyvlaanderen.be

Tel: 0478/36 81 81

Top