Yellow Tigers niet opgewassen tegen uitmuntend USA

30/06/2022

De openingsfase is een kat-en-muisspel tussen de twee teams. USA is echter absolute wereldtop en schakelt bij een 10-8 voorsprong een versnelling hoger. De Belgen proberen met enkele bloks door Janssens en Van Avermaet nog de aansluiting te vinden maar tevergeefs. De Amerikaanse tegenstanders spelen bijna foutloos en winnen zonder problemen de eerste set met 25-17.

In de tweede beurt gaat USA op hetzelfde elan verder. Coach Vande Broek grijpt bij 9-3 in Amerikaans voordeel naar zijn enige time-out. De Yellow Tigers vechten zich helemaal terug in de wedstrijd en hangen de bordjes bij 15-15 gelijk. De Belgen kunnen de Amerikanen echter niet van de wijs brengen en kunnen geen voorsprong uitbouwen. USA wint set twee met 25-21.

Ook in de derde set bouwt USA diept al snel een puntenkloof uit. De Belgen steken de koppen bij elkaar in een time-out op 8-3 om de achtervolging opnieuw aan te gaan. Hoewel de Yellow Tigers er alles aan doen om de kloof te verkleinen, lijken de Amerikanen op amper een foutje te betrappen. Als een wervelwind razen ze door de derde set naar 20-12. Het eerste wedstrijdpunt wordt door Herbots nog weggewerkt, maar het tweede is wel raak 25-19 en 3-0 voor USA.

Vrijdagnacht om 01u nemen de Belgen het op tegen Duitsland.

USA – BEL: 3-0 (25-17, 25-21, 25-19)

België: Van de Vyver (2), Herbots (18), Janssens (7), Martin (5), Guilliams (6), Van Avermaet (7), Demeyer (libero) en Rampelberg (libero).
Kwamen in: Stragier, Van Sas

Top