Yellow Tigers boeken tweede overwinning op rij

19/06/2022

De openingsset van deze laatste wedstrijd start met twee teams die elkaar het vuur aan de schenen leggen. Het zijn echter de Belgen die als eerst een kloofje van drie punten kunnen slaan. Via Herbots en Van Avermaet lopen ze uit naar 11-8. Bulgarije vindt echter de aansluiting bij 17-17. Spelverdeelster Van de Vyver neemt haart team op sleeptouw en maakt er met haar tweede ace van de dag 20-18 van. Ook in de slotfase zijn de Yellow Tigers het betere team. De ingevallen Stragier haalt met een ace de eerste set binnen, eindstand 25-22.

Bij de start van de tweede beurt blesseert kapitein Van Gestel zich aan de enkel, Guilliams komt haar in haar plek. Via enkele listige dropballen loopt het Bulgaarse team uit naar 9-11 maar Herbots en Lemmens hangen de bordjes gelijk. De Belgen zijn onder stoom en draaien de rollen bij 15-11 volledig om. Die voorsprong geven de Tigers niet meer uit handen en met een ace brengt Janssens de Belgen op een eerste setpunt bij 24-20. Bulgarije dicht de kloof en bij 24-23 ziet de scheidsrechter een lijnfout onder het net van Bulgarije. De challenge geeft de scheidsrechter gelijk en zo staat het 25-23 en 2-0 Voor België.

Al vroeg in de derde set zijn de Belgen op achtervolgen aangewezen. Bij een 4-6 achterstand zijn ook de Belgische challenges opgebruikt. Bulgarije diept de kloof nog wat verder uit tot 7-11 en de Yellow Tigers zoeken naar oplossingen om dichterbij te komen. België knokt zich terug in de wedstrijd en bij 13-13 staat de gelijkstand op het scorebord. Lemmens blokt de Tigers op voorsprong en dwingt de Bulgaren tot een time-out. In de slotfase ligt de Belgische foutenlast net te hoog waardoor Bulgarije terug komt tot 20-22. Dat kloofje krijgen de Yellow Tigers niet meer gedicht en Bulgarije wint de derde set met 20-25.

In de vierde set gaat het lang gelijk op maar bij de stand van 7-7 schakelen de Bulgaarse dames een tempo hoger en lopen ze 8-12 uit. De Belgen lijken voor een tweede dag op rij af te stevenen op een tie-break als Bulgarije 16-22 uitloopt. Ook in de slotfase kunnen de Yellow Tigers de controle niet overnemen met een eindstand van 20-25 tot gevolg.

De beste start wordt genomen door Bulgarije, al vroeg in de tie-break leiden ze met drie punten voorsprong. Vol overgave gaan de Belgen de achtervolging aan en de fans krijgen een uiterst spannende slotfase te zien wanneer de stand bij 9-9 gelijk staat. De Belgen nemen de controle over en leiden met 11-9 na een ace van Guilliams. Bij 14-12 komen de Tigers op een eerste wedstrijdpunt, dat met een foutopslag teniet wordt gedaan. Ook het tweede wedstrijdpunt verdedigt Bulgarije met succes en ze krijgen zelf een wedstrijdpunt bij 14-15. Herbots maakt er met een plaatsbal 15-15 van en een punt later met een pipe-aanval brengt ze de Belgen op matchpunt. Martin vindt een gaatje in het Bulgaarse blok en smasht de Belgen naar winst! Een tweede overwinning op rij, de derde in deze Volleyball Nations League!

België – Bulgarije: 3 - 2 (25-22, 25-23, 20-25, 20-25, 17-15)

België: Herbots (26), Lemmens (8), Van Gestel, Janssens (10), Van de Vyver (4), Van Avermaet (13) en Rampelberg (libero)
Kwamen in: Stragier (1), Guilliams (6), Krenicky (3), Martin (5), Demeyer