Vrijdag 16 september : Loting Europese Bekers Volleybal in Brussel.

15/09/2022

Vrijdag 16 september wordt de lottrekking van de Champions League Volleyball in Bozar gehouden.

De lottrekking voor de CEV Volleyball Cup en de CEV Challenge Cup is reeds gebeurd.

Dit seizoen nemen 9 Belgische clubs deel aan de verschillende Europese bekers.

  • Champions League :Knack Roeselare, Decospan Volley Team Menen, VDK Bank Gent Damesvolley
  • CEV Cup: Caruur Gent, Greenyard Maaseik, VC Oudegem
  • Challenge Cup: Lindemans Aalst, Asterix Avo Beveren, Tchalou Volley


Voorronde ChampionsLeagueVolley

VDK Bank Gent Damesvolley neemt het in de eerste voorronde op tegen Vasa Budapest uit Hongarije. De heenwedstrijd vindt plaats tussen 18 en 20 oktober, de terugwedstrijd wordt een week later afgewerkt.
Knack Roeselare plaatste zich als kampioen rechtstreeks voor de poulefase, zij kennen hun mogelijke tegenstanders op 16 september. Dit geldt evenzeer voor vice-kampioen Decospan Volley Team Menen. Ook zij weten pas op 16 september hoe de poulefase eruit zal zien.
Aangezien de laatste voorrondes nog afgewerkt moeten worden zal het roster bij de lottrekking nog niet compleet zijn.

CEV Volleyball Cup

De tegenstander van Greenyard Maaseik wordt bepaald door de laatste voorrondes in de Champions League, die nog niet afgewerkt zijn. Caruur Volley Gent neemt het op tegen Arkas Izmir uit Turkije. De heenwedstrijden worden gespeeld tussen 8-10 november, de terugwedstrijden een week later.
Bij de dames neemt bekerwinnaar VC Oudegem het op tegen CV Kiele Socuellamos uit Spanje. Die heenwedstrijd wordt afgewerkt tussen 13 en 15 december, een week later bekampen zij de Spanjaarden in Oudegem.

CEV Challenge Cup
Lindemans Aalst zal het opnemen tegen Hapoel Yoav Kfar Saba uit Israel of VCA Amstetten Nö uit Oostenrijk. Net zoals bij de CEV Cup worden die wedstrijden afgewerkt tussen 8-10 november en tussen 15-17november.
Asterix Avo Beveren kijkt uit naar een trip naar Montenegro of Noorwegen. De winnaar van het duel tussen Ok Herceg Novi en BK Tromso zal het opnemen tegen Asterix Avo Beveren. Tchalou Volley zal het opnemen tegen de winnaar van de BVA Cup, dat toernooi wordt afgewerkt tussen 21 en 26 september. Ook zij moeten nog even geduld uitoefenen om hun tegenstander te kennen.

De lottrekking en gala-avond zijn live te volgen op het Facebook en YouTube kanaal van CEV, Eurovolley.TV en het Facebookkanaal van TopVolleyBelgium.

Top