Volleybal Vlaanderen kiest voor 100% elektrische wagens en zet in op duurzaamheid en klimaat

07/06/2024

De Volleybal Federatie maakt met trots bekend dat zij vanaf heden hun volledige wagenpark zal vervangen door 100% elektrische voertuigen. Deze strategische beslissing onderstreept de toewijding van de federatie aan duurzaamheid en de bescherming van het klimaat.
De overstap naar elektrische wagens is een logische stap in het beleid van de federatie, die ernaar streeft om een voortrekkersrol te spelen op het gebied van milieuverantwoordelijkheid binnen de sportwereld.

Door te kiezen voor elektrische voertuigen vermindert de federatie haar CO2-uitstoot aanzienlijk en draagt zij bij aan een schonere en duurzamere toekomst.
"Bij de Volleybal Federatie vinden we het belangrijk om niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten een voorbeeld te stellen," zegt Filip Buijs, CEO van Volley Vlaanderen. "De overgang naar een volledig elektrisch wagenpark past perfect binnen onze visie om als organisatie onze ecologische voetafdruk te verkleinen en actief bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering."

De federatie werkt samen met de GMS Leuven-Tienen om de overgang soepel en efficiƫnt te laten verlopen. De nieuwe elektrische wagens zullen worden gebruikt door het personeel en voor officiƫle doeleinden, wat niet alleen de uitstoot vermindert, maar ook kosten bespaart op lange termijn door lagere onderhoudskosten en besparingen op brandstof.

Met deze stap sluit de Volleybal Federatie zich aan bij een groeiend aantal sportorganisaties die hun verantwoordelijkheid nemen in het verminderen van hun milieu-impact. De federatie hoopt dat hun inzet andere organisaties inspireert om soortgelijke duurzame maatregelen te overwegen.

Top