Vlaamse Jeugd Champions League gaat van start!

26/10/2022

De herfstvakantie, dat betekent traditioneel, Vlaamse Jeugd Champions League. Dit seizoen nemen er maar liefst 157 teams deel. Die zijn onderverdeeld in de leeftijdscategorieën U11 tot en met U19. Bij de meisjes zijn er 102 teams, bij de jongens 55. De grootste groep deelnemers wordt bij de U17 genoteerd: 31 meisjesteams en 15 jongensteams. 

Het team dat per leeftijdscategorie, na het laatste toernooi tijdens de paasvakantie, de meeste punten achter haar naam heeft staan, wint een van de twee tickets die recht geven op deelname aan het Belgisch Jeugdkampioenschap in van 27 en 28 mei in 2023.

Wat is de Vlaamse Jeugd Champions League?
De Vlaamse Jeugd Champions League verzamelt de beste Vlaamse jeugdploegen van U11 tot U19. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt er 1 of 2 toernooi(en) gespeeld in drie schoolvakanties. Tijdens het herfst- kerst- of paasverlof moet iedere deelnemende club minstens 1 toernooi organiseren. De Champions League is bedoeld om talenten nog extra wedstrijdmomenten aan te bieden tegen gelijkwaardige tegenstanders over de provinciegrenzen heen.

De link naar de wedstrijdschema's en andere info kan je hier terugvinden: volleyvlaanderen.be


Top