Think Pink Europe en CEV gaan hand in hand tegen borstkanker

19/10/2021

De Europese volleybalfederatie CEV en Think Pink Europe gaan samen de strijd aan tegen borstkanker. Dat maakte bezieler Jürgen Vanpraet samen met Geert De Dobbeleer bekend op de Algemene Vergadering van CEV in Katowice.

Elk jaar worden er in Europa meer dan een half miljoen vrouwen getroffen door borstkanker, tevens de meest gediagnostiseerde vorm van kanker. Think Pink Europe is een organisatie die in 2018 werd opgericht en die de strijd tegen borstkanker ondersteunt door over heel Europa verschillende evenementen te organiseren om zo non-profits te voorzien van opleidingsmogelijkheden.

Think Pink Europe en Volley Vlaanderen werkten in 2020 voor het eerst samen tijdens de organisatie van de allereerste Pink Duck Race. Maar liefst 15.000 roze rubberen eendjes werden geadopteerd en te water gelaten in een benefietrace. Het project is zo succesvol dat het internationaal werd opgepikt. De volgende Pink Duck Race vindt plaats op zondag 19 december in Diest. Daarna trekken de 20.000 eendjes naar Braga, Portugal.

“De meerderheid van alle volleybalatleten in Europa zijn vrouwen, wat maakt dat volleybal de hoogste vrouwelijke participatiegraad kent van de Europese teamsporten.” Volgens De Dobbeleer. Hij gaat zelfs verder: “De impact op de maatschappij is zo groot dat we als organisatie onze verantwoordelijkheid moeten nemen in de strijd tegen deze ziekte.”
Voor België treedt voormalig professioneel volleybalster Frauke Dirickx op als ambassadeur. Ook zij voelt zich nauw verbonden met Think Pink Europe. “Ik heb in mijn familie borstkanker van zeer dicht meegemaakt, met gelukkig een goede afloop. Borstkanker komt heel vaak voor en daar moeten vrouwen zich bewust van zijn. Het is belangrijk dat vrouwen zich regelmatig (laten) controleren om de diagnose zo vroeg mogelijk te kunnen stellen. Ik vind het ook belangrijk dat er steun is voor mensen met kanker, dat ze ergens terecht kunnen met al hun vragen en bezorgdheden en Think Pink Europe speelt daar een heel belangrijke rol in.”


Alles over Think Pink Europe kan je vinden op thinkpinkeurope.org

Alle info over de Pink Duck Race in Diest vind je op https://pinkduckracebelgium.com/

Top