Filip Buijs is de nieuwe Algemeen Directeur van Volley Vlaanderen en Topvolley Belgium

08/03/2024

De Raad van Bestuur van Volley Vlaanderen stelt Filip Buijs (46 jaar) aan als de nieuwe Algemeen Directeur. Hij zal instaan voor de dagelijkse leiding van Volley Vlaanderen en Topvolley Belgium.

Filip Buijs is gehuwd met Lies en heeft 2 kinderen, Floris en Roos. Hij studeerde Bestuurswetenschappen aan de UA en een Master HRM aan UAMS.

Filip Buijs kan zich beroepen op een rijke ervaring als manager van verschillende organisaties. Hij was de voorbije jaren verantwoordelijk voor de begeleiding van veranderingstrajecten bij lokale besturen en werkte in deze context samen met Ginkgo Consulting. Daarvoor was de Kempenaar respectievelijk Gemeentesecretaris van Grobbendonk, en Algemeen Directeur van de Stad Turnhout.

Buijs heeft ook veel affiniteit met clubwerking, in de breedste betekenis van het woord. Zo is hij al enkele jaren bestuurder bij volleybalclub Arvoc waar ook zijn 2 kinderen volleyballen.

Zijn brede leidinggevende ervaring en zijn liefde voor Volleybal motiveerde hem om zich kandidaat te stellen voor de functie.

“Ik wil bijdragen tot de verdere ontwikkeling van de ondersteuning van onze clubs. Zij zijn de motor van onze mooie sport en hun ontwikkeling zal niet alleen helpen de sport verder uit te bouwen maar ook de sterren van morgen vormen. Breedtesport en topsport gaan hand in hand. Elke jonge volleyballer heeft inspirerende rolmodellen nodig die in de clubs en door de Federatie opgeleid worden. Maar we verliezen de basis niet uit het oog, integendeel. Ik verheug me dan ook om een intense en goede relatie op te bouwen met de Vlaamse Volleybalclubs.” Aldus de kersverse Algemeen Directeur van Volley Vlaanderen en Topvolley Belgium.

Filip Buijs zal vanaf 1 juni zijn functie opnemen.

Top