“Een geslaagd IPJOT om het jaar te starten”

09/01/2023

Afgelopen zaterdag vond in West-Vlaanderen het eerste IPJOT van 2023 plaats. IPJOT staat voor Interprovinciaal Jeugd Opleidings-Toernooi en brengt de provinciale selecties van de verschillende BLVV’s samen om onderling wedstrijden te betwisten.

Alle ploegen verzamelden in het sportcomplex De Pluimen te Diksmuide, waar de medewerkers van West-Vlaanderen al alles in gereedheid brachten voor een vlotte organisatie van de dag. Het waren de vrijwilligers van Volley Team Diksmuide die in hun pop-up bar voor heerlijke koffie hadden gezorgd. Een prima start van de dag!

“Over uitslagen en rangschikkingen berichten we bewust niet,” licht Danny Lyssens, voorzitter van de jeugdcommissie, toe. “Het IPJOT is een opleidingstoernooi en het resultaat is ondergeschikt aan de speelkans en de sportieve vooruitgang die de jongens en meisjes maken. We zijn dan ook al enkele jaren afgestapt van een eindklassering bij deze toernooien.”

“Natuurlijk wordt er wel elke wedstrijd gespeeld om te winnen, dat is nu eenmaal sport, maar enkele specifieke regels zorgen ervoor dat opleiding meer dan anders centraal komt te staan,” legt Danny verder uit. “Er mogen bijvoorbeeld geen wissels doorgevoerd worden tijdens de set en enkel bij het laatste toernooi kan er met vaste posities gespeeld worden.”

Doorheen de dag was er zeer mooi volleybal te zien, zowel bij de jongens als de meisjes. Op dit toernooi waren het de lichtingen van 2010 en 2009 die aan de opslag kwamen. Voor deze laatste leeftijdsgroep was het ook hun vijfde en laatste toernooi. In mei zal de lichting 2011 voor het eerst aantreden.

Dank aan alle medewerkers om dit mogelijk te maken en aan alle coaches, spelers en speelsters voor het mooie volleybal in een sportieve sfeer.

Voor meer foto’s kan je terecht op de social media kanalen van Volley West-Vlaanderen.

Top