Argentinië verslaat Yellow Tigers

19/09/2023

Vannacht konden de Yellow Tigers niet winnen van Argentinië. Het werd 0-3 (21-25, 20-25, 18-25). De volgende tegenstander is Peru, komende nacht om 3u Belgische tijd.

Bondscoach Kris Vansnick analyseert de wedstrijd:

“Na een moeilijke start van de eerste set (3-7) na receptie onzuiverheden, teruggevochten via een sterke opslagreeks van Stragier naar 16-15. Hierna maken we opnieuw een aantal onnodige fouten waardoor het van 20-21 naar 20-23 gaat. In de tweede set kunnen we een 12-8 voorsprong niet vasthouden. Argentinië verhoogt de opslagdruk en met hun fysieke sterke blok kwamen we opnieuw in moeilijkheden. Dat in combinatie met nog storende onzuiverheden in blok/verdediging en een te zwakke opslagdruk resulteerde in 20-25. In set 3 reageren we bijzonder aangeslagen tot 4-14 waarna de vele wissels toch weer de dynamiek in het team brengen, remonte naar 16-20. Maar helaas opnieuw onmondig in het slot van de set. Verdiende 0-3 zege van een fysiek veel sterker Argentinië die onder hun nieuwe bondscoach Castellani heel wat stappen hebben gezet. België is zoekende naar balans en ook weer kwaliteit in opslag en aanval.”