Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden online shop Volley Vlaanderen

Deze Algemene Voorwaarden bevatten de bepalingen inzake het herroepingsrecht van de consument, de op de bestelling toepasselijke voorwaarden en onze privacy policy. Er wordt verwacht deze Algemene Voorwaarden aandachtig te lezen vooraleer u er zich ermee akkoord verklaart en dat u dit telkens doet als u een nieuwe bestelling plaatst. Volley Vlaanderen kan deze voorwaarden immers aanpassen, in welke geval de nieuwe voorwaarden toepasselijk zijn op uw volgende bestelling. Op de bestelling die u nu zal plaatsen, gelden de huidige Algemene Voorwaarden. U kan de tekst hier in pdf-format afprinten  of op de harde schijf van uw computer bewaren.

Aan het einde van deze Algemene Voorwaarden zal u gevraagd worden ze te aanvaarden. Vervolgens kan u het bestelformulier invullen, u moet dit volledig en correct invullen.
Voor de bestelling wordt geplaatst, krijgt u een overzicht en kan u nog correcties doorvoeren. In deze bevestiging vindt u een link naar de tekst van deze voorwaarden terug, die u dus nogmaals nalezen en ook afdrukken. Daarna wordt u gevraagd de bestelling te bevestigen en zal deze bij Volley Vlaanderen worden geplaatst. U kan deze bevestiging zelf afdrukken indien u dit wenst. De koopovereenkomst is gesloten zodra wij een bevestigingsmail hebben verstuurd naar de mailbox die u heeft opgegeven.

1. Contactinformatie

1.1. U bestelt bij: Volley Vlaanderen vzw, handelend onder de benaming volleyvlaanderen.be met zetel te Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde (België), BTW/KBO BE0417.414.853, mail info@volleyvlaanderen.be dat voor alle vragen, klachten e.d. uw aanspreekpunt is.
1.2. Om een bestelling te plaatsen, moet u meerderjarig zijn. Indien u minderjarig bent, mag u deze bestelling niet plaatsen, en moet u beroep doen op uw ouders of uw wettelijke vertegenwoordiger.
1.3. Voor levering buiten België moet u ons vooraf contacteren (info@volleyvlaanderen.be).

2. Herroepingsrecht

2.1. Bij toepassing van Artikel VI.47, § 1 WER, en onverminderd artikel VI.53 WER (zie hierna), heeft u het recht om binnen een termijn van 14 kalenderdagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

2.2. De herroepingstermijn verstrijkt 14 kalenderdagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

2.3. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Dit doet u door ons Volley Vlaanderen vzw, Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde (België), mail info@volleyvlaanderen.be via een ondubbelzinnige schriftelijke verklaring per aangetekende post of e-mail op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.

Modelformulier herroeping
Dit formulier alleen invullen en terugzenden als u de overeenkomst wilt herroepen
Aan Volley Vlaanderen vzw, Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde (België), mail info@volleyvlaanderen.be
Ik/Wij (*) deel/delen (*) u hierbij mede dat ik/wij (*) onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende goederen/levering van de volgende dienst (*) herroep/herroepen (*)
Besteld op (*) (bestelbon toevoegen)/Ontvangen op (*)
Naam/Namen consument(en)
Adres consument(en)
Handtekening van consument(en) (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)
Datum
(*) Doorhalen wat niet van toepassing is.


2.4. Gevolgen van de herroeping:
Indien u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen met betrekking tot de goederen voorwerp van de herroeping, die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 kalenderdagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor deze terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen evenwel wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u aangetoond heeft dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.
U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 kalenderdagen na de dag waarop u uw beslissing de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 kalenderdagen is verstreken.
De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening.  U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen

2.5. Bij toepassing van artikel VI. 53 WER kan de consument het herroepingsrecht waarin artikel VI. 47 WER voorziet niet uitoefenen voor:
1° dienstenovereenkomsten na volledige uitvoering van de dienst als de uitvoering is begonnen met uitdrukkelijke voorafgaande instemming van de consument, en mits de consument heeft erkend dat hij zijn herroepingsrecht verliest zodra de onderneming de overeenkomst volledig heeft uitgevoerd;
2° de levering of verstrekking van goederen of diensten waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de onderneming geen invloed heeft en die zich binnen de herroepingstermijn kunnen voordoen;
3° de levering van volgens specificaties van de consument vervaardigde goederen, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn;
4° de levering van goederen die snel bederven of met een beperkte houdbaarheid;
5° de levering van verzegelde goederen die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken;
6° de levering van goederen die na levering door hun aard onherroepelijk vermengd zijn met andere producten;
7° de levering van alcoholische dranken waarvan de prijs is overeengekomen bij de sluiting van de verkoopovereenkomst, maar waarvan de levering slechts kan plaatsvinden na 30 kalenderdagen, en waarvan de werkelijke waarde afhankelijk is van schommelingen van de markt waarop de onderneming geen invloed heeft;
8° overeenkomsten waarbij de consument de onderneming specifiek verzocht heeft hem te bezoeken om daar dringende herstellingen of onderhoud te verrichten; wanneer echter de onderneming bij een dergelijk bezoek aanvullende diensten verleent waar de consument niet expliciet om heeft gevraagd, of andere goederen levert dan vervangstukken die noodzakelijk gebruikt worden om het onderhoud of de herstellingen uit te voeren, is het herroepingsrecht op die aanvullende diensten of goederen van toepassing;
9° de levering van verzegelde audio- en verzegelde video-opnamen en verzegelde computer-programmatuur waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
10°de levering van kranten, tijdschriften of magazines, met uitzondering van overeenkomsten voor een abonnement op dergelijke publicaties;
11°overeenkomsten die zijn gesloten tijdens een openbare veiling;
12°de terbeschikkingstelling van accommodatie anders dan voor woondoeleinden, goederenvervoer, autoverhuurdiensten, catering en diensten met betrekking tot vrijetijdsbesteding, indien in de overeenkomsten een bepaalde datum of periode van uitvoering is voorzien;
13°de levering van digitale inhoud die niet op een materiële drager is geleverd, als de uitvoering is begonnen met uitdrukkelijke voorafgaande toestemming van de consument en mits de consument heeft erkend dat hij zijn herroepingsrecht daarmee verliest;
14°de overeenkomsten voor diensten voor weddenschappen en loterijen.

3. Kenmerken van de aangeboden goederen

De voornaamste kenmerken van de aangeboden goederen vindt u terug door in de webshop de afbeelding van het desbetreffende goed aan te klikken.

4. Voorraad

Het is mogelijk dat u een bevestiging ontvangt van een goed waarvan de voorraad uitgeput is. Het is ook mogelijk dat de levering door omstandigheden, vreemd aan Volley Vlaanderen, vertraging oploopt. Indien Volley Vlaanderen niet levert binnen de afgesproken leveringstermijn of - wanneer geen leveringsdatum werd afgesproken - binnen de dertig (30) kalenderdagen volgend op uw bestelling, heeft u het recht van de aankoop af te zien en terugbetaling te vragen door ons Volley Vlaanderen vzw hiervan schriftelijke per aangetekende post of e-mail (Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde (België), mail info@volleyvlaanderen.be) op de hoogte stellen, tenzij het goed naar u onderweg is.

5. Prijzen

5.1. De prijzen op de webshop worden vermeld in euro en zijn inclusief BTW en de Recupelbijdrage is inbegrepen, prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden.
5.2. Volley Vlaanderen doet alles om correcte informatie te geven en de correcte prijzen te vermelden, maar kan fouten niet uitsluiten. Volley Vlaanderen heeft het recht fouten aan te passen, ook wanneer een bestelling al bevestigd zou zijn. In dat geval heeft u het recht te kiezen of u van de aankoop afziet dan wel of u deze bevestigt tegen de gecorrigeerde prijs of voorwaarde. Als u niet binnen de week laat weten dat u de aankoop bevestigt, mag Volley Vlaanderen ervan uitgaan dat u van de aankoop afziet. Niet in de prijs begrepen zijn toeslagen zoals de kosten van levering. Deze bijkomende kosten worden in elk geval uitdrukkelijk vermeld op het bestelformulier, dus voor u de bestelling doorgeeft. Lees dit goed na.

6. Betalingen

Voor elke van onderstaande betalingsmogelijkheden heeft u een kaartlezer/digipas nodig. Gelieve deze bij de hand te houden.
- Visa, MasterCard: Betalen met kredietkaart is veilig. Dit gebeurt via een SSL-beveiligde server die uw kredietkaartgegevens beveiligd verstuurt.
- Bancontact, Mister Cash: Via bijna alle banken kan u via Bancontact/Mister Cash, d.m.v. 3-D Secure, veilig online betalen. Op basis van uw kaartnummer, vervaldatum en uw digipas kan u de betaling voltooien.
- Home Banking: Volley Vlaanderen biedt voor de klanten van Belfius, KBC ook Home Banking aan. Na het bevestigen van uw bestelling wordt u automatisch naar de website van uw bank, Belfius of KBC, geleid waar u de betaling kan voltooien.

7. Levering en controle

7.1. Volley Vlaanderen mag de aangekochte goederen leveren via een door haar gekozen kanaal, zoals levering of verzending via de post.
7.2. Onder voorbehoud van het bepaalde onder artikel 5. Voorraad, zal levering binnen de dertig (30) kalenderdagen na de bestelling plaatsvinden.
7.3. Onmiddellijke bij ontvangst van de levering moet u deze nakijken; zichtbare gebreken zoals beschadigingen moeten onmiddellijk bij ontvangst van de levering aan ons Volley Vlaanderen vzw, via een schriftelijke verklaring per aangetekende post of e-mail (Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde (België), mail info@volleyvlaanderen.be) gemeld worden met beschrijving van het vastgestelde gebrek. Het geleverde goed moet tevens onmiddellijk teruggezonden worden, zoniet heeft u geen recht op terugbetaling van de terugzendkosten.
Multimedia- en/of elektroproducten moeten onmiddellijk worden getest; als zou blijken dat zij niet werken, moet u dit op zelfde wijze als hierboven beschreven.

8. Wettelijke garantie consumptiegoederen

8.1. Een aan de consument geleverde consumptiegoed wordt slechts geacht in overeenstemming met de koopovereenkomst indien het voldoet aan de eisen gesteld in artikel 1649ter OBW. Volley Vlaanderen is jegens u aansprakelijk voor elk conformiteitsgebrek dat bestaat bij de levering van de consumptiegoederen en dat zich manifesteert binnen een termijn van twee (2) jaar te rekenen vanaf voornoemde levering, voorzover en indien u ,Volley Vlaanderen van het conformiteitsgebrek op de hoogte brengt binnen de twee (2) maanden vanaf de dag waarop u het gebrek heeft vastgesteld en tenzij het gaat om een gebrek van geringe betekenis, of herstelling, vervanging of prijsvermindering buiten verhouding zijn. In dat geval zal Volley Vlaanderen het geleverde goed ofwel herstellen ofwel vervangen. Indien herstelling of vervanging niet mogelijk zijn, dan zal Volley Vlaanderen de prijs terugbetalen, rekening houdend met het gebruik dat u van het goed heeft kunnen maken.
8.2. Verder kan Volley Vlaanderen nooit aansprakelijk gesteld worden, tenzij in geval van opzettelijke of grove fouten van haarzelf of van haar aangestelden of lasthebbers.

9. Privacy: GDPR/AVG Clausule


In deze privacyverklaring wordt informatie gegeven over welke gegevens verzameld worden en het hiermee omgegaan wordt.
Volley Vlaanderen houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), elders ook GDPR genoemd.

Dit betekent dat wij:
persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze Privacyverklaring;
verwerking van persoonsgegevens beperken tot enkel die gegevens die minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
vragen om uw uitdrukkelijke toestemming wanneer deze nodig is;
passende technische en organisatorische maatregelen nemen om persoonsgegevens te beveiligen;
geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
de rechten omtrent persoonsgegevens respecteren.
Bij vragen over deze privacyverklaring kan steeds contact opgenomen via onderstaande contactgegevens:

Volley Vlaanderen
Beneluxlaan 22
1800 Vilvoorde
info@volleyvlaanderen.be
02 257 16 00

Volley Vlaanderen aanvaardt geen aansprakelijkheid voor problemen die zich als gevolg van het gebruik van deze site of van andere daarmee verbonden externe sites mochten voordoen.
Persoonsgegevens worden door Volley Vlaanderen verwerkt ten behoeve van de volgende doeleinden en rechtsgronden:
om de gevraagde dienstverlening te kunnen verstrekken
om te kunnen deelnemen aan de activiteiten van Volley Vlaanderen
Het versturen van nieuwsbrieven en uitnodigingen (toestemming betrokkene). Deze toestemming kan te allen tijde terug ingetrokken worden
Het bekomen van subsidiëring door de overheid (wettelijke verplichting)
We gebruiken de verzamelde gegevens alleen voor de doeleinden waarvoor we de gegevens hebben verkregen.

Verstrekking aan derden
Persoonsgegevens die Volley Vlaanderen verwerkt, worden enkel gedeeld met derden indien dit noodzakelijk is voor het verstrekken van de dienst waarvoor zij ingezameld werden of indien er een wettelijke basis of verplichting voor geldt. Met deze partijen (verwerkers) maken wij de nodige afspraken om de beveiliging van de persoonsgegevens te waarborgen.

Minderjarigen
Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder of wettelijke vertegenwoordiger.

Bewaartermijn
Volley Vlaanderen bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

Beveiliging van de gegevens
Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beschermen.

Uw rechten omtrent uw gegevens
U heeft recht op inzage en recht op correctie of verwijdering van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Bovenaan deze privacyverklaring staat hoe je contact met ons kan opnemen. Tevens kan bezwaar (verzet) gemaakt worden tegen de verwerking van de persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Dit heeft impact op het al dan niet verlenen van de dienst. Ook hebt u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken. Er geldt een uitzonderingsgrond op het verstrekken van informatie indien dit onevenredig veel moeite kost.

Klachten
Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Als Volley Vlaanderen geen gehoor geeft aan uw klacht binnen de 30 dagen nadat de klacht ontvangen werd, kan de klacht ingediend worden bij de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacy bescherming.

Archivering
Er kan een verdere verwerking gebeuren met het oog op archivering in het algemeen belang, wetenschappelijk of historisch onderzoek of statistische doeleinden. Dit wordt niet beschouwd als onverenigbaar met de aanvankelijke doeleinden. In dit kader mogen persoonsgegevens langer bewaard worden.

Wijziging privacyverklaring
Volley Vlaanderen kan zijn privacyverklaring wijzigen. De wetgeving is in volle ontwikkeling waardoor deze een impact kan hebben op deze privacyverklaring. De laatste wijziging gebeurde op 1 juni 2018.

Contactinformatie CBPL
GBA is de GegevensBeschermingsAutoriteit. Meer informatie over privacy en GDPR kan je vinden op https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be

Verklaring van afwijzing van verantwoordelijkheid
Volley Vlaanderen beoogt met deze website de toegang van het publiek tot informatie over haar initiatieven te verbeteren. Het is de bedoeling dat deze informatie bijgewerkt en juist is. Indien wij opmerkzaam worden gemaakt op onjuistheden, zullen wij trachten deze te verbeteren.

Volley Vlaanderen kan evenwel geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor de op deze site verstrekte gegevens aanvaarden.
Deze gegevens:
omvatten uitsluitend informatie van algemene aard die niet op de specifieke omstandigheden van enige persoon of entiteit gericht is;
zijn niet noodzakelijk allesomvattend, volledig, nauwkeurig of bijgewerkt;
zijn soms gekoppeld aan externe sites waarover Volley Vlaanderen geen zeggenschap heeft en waarvoor de Volley Vlaanderen geen verantwoordelijkheid draagt;
vormen geen professioneel of rechtskundig advies (voor specifiek advies dient u steeds een daarvoor geëigende deskundige te raadplegen).
Er zij op gewezen dat niet kan worden gewaarborgd dat een document dat on-line beschikbaar is, een exacte weergave van een officieel goedgekeurde tekst vormt.

Sommige gegevens of informatie op onze site kunnen evenwel in files of formats zijn gecreëerd of gestructureerd die niet foutloos zijn;
Wij streven ernaar onderbrekingen door technische fouten zo veel mogelijk te voorkomen. Wij kunnen echter niet garanderen dat onze dienst geen onderbreking zal kennen of door andere problemen kan worden beïnvloed.
Volley Vlaanderen aanvaardt geen aansprakelijkheid voor problemen die zich als gevolg van het gebruik van deze site of van andere daarmee verbonden externe sites mochten voordoen.

10. Algemene bepalingen

10.1. Huidige Algemene Voorwaarden vormen de gehele overeenkomst tussen partijen.
10.2. Indien een onderdeel van deze algemene voorwaarden, die de overeenkomst tussen partijen uitmaken, om welke reden ook onwettig of nietig zou zijn, doet dit geen afbreuk aan de geldigheid van de andere onderdelen van de overeenkomst, tenzij deze zonder dit nietige beding niet zou kunnen voortbestaan.
10.3. Op deze overeenkomst is het Belgische recht van toepassing, met uitsluiting van internationale verdragen die zouden doorverwijzen naar een ander rechtstelsel en van internationale verdragen inzake internationale koopovereenkomsten.
10.4. Voor geschillen ingevolge buitenlandse levering zijn de Nederlandstalige rechtbanken van de maatschappelijke zetel van Volley Vlaanderen bij uitsluiting van elke andere rechtbank bevoegd.

Artikel 11: nakoming overeenkomst en extra garantie

11.1. De ondernemer staat er voor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften. Indien overeengekomen staat de ondernemer er tevens voor in dat het product geschikt is voor ander dan normaal gebruik.
11.2. Een door de ondernemer, diens toeleverancier, fabrikant of importeur verstrekte extra garantie beperkt nimmer de wettelijke rechten en vorderingen die de consument op grond van de overeenkomst tegenover de ondernemer kan doen gelden indien de ondernemer is tekortgeschoten in de nakoming van zijn deel van de overeenkomst.
11.3. Onder extra garantie wordt verstaan iedere verbintenis van de ondernemer, diens toeleverancier, importeur of producent waarin deze aan de consument bepaalde rechten of vorderingen toekent die verder gaan dan waartoe deze wettelijk verplicht is in geval hij is tekortgeschoten in de nakoming van zijn deel van de overeenkomst.

Artikel 12: Levering en uitvoering

12.1. De ondernemer zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van bestellingen van producten en bij de beoordeling van aanvragen tot verlening van diensten.
12.2. Als plaats van levering geldt het adres dat de consument aan de ondernemer kenbaar heeft gemaakt.
12.3. Met inachtneming van hetgeen hierover in artikel 4 van deze algemene voorwaarden is vermeld, zal de ondernemer geaccepteerde bestellingen met bekwame spoed doch uiterlijk binnen 30 dagen uitvoeren, tenzij een andere leveringstermijn is overeengekomen. Indien de bezorging vertraging ondervindt, of indien een bestelling niet dan wel slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, ontvangt de consument hiervan uiterlijk 30 dagen nadat hij de bestelling geplaatst heeft bericht. De consument heeft in dat geval het recht om de overeenkomst zonder kosten te ontbinden en recht op eventuele schadevergoeding.
12.4. Na ontbinding conform het vorige lid zal de ondernemer het bedrag dat de consument betaald heeft onverwijld terugbetalen.
12.5. Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust bij de ondernemer tot het moment van bezorging aan de consument of een vooraf aangewezen en aan de ondernemer bekend gemaakte vertegenwoordiger, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

Artikel 13: Betaling

13.1. Voor zover niet anders is bepaald in de overeenkomst of aanvullende voorwaarden, dienen de door de consument verschuldigde bedragen te worden voldaan binnen 14 dagen na het ingaan van de bedenktermijn, of bij het ontbreken van een bedenktermijn binnen 14 dagen na het sluiten van de overeenkomst. In geval van een overeenkomst tot het verlenen van een dienst, vangt deze termijn aan op de dag nadat de consument de bevestiging van de overeenkomst heeft ontvangen.
14.2. Bij de verkoop van producten aan consumenten mag de consument in algemene voorwaarden nimmer verplicht worden tot vooruitbetaling van meer dan 50%. Wanneer vooruitbetaling is bedongen, kan de consument geen enkel recht doen gelden aangaande de uitvoering van de desbetreffende bestelling of dienst(en), alvorens de bedongen vooruitbetaling heeft plaatsgevonden.
14.3. De consument heeft de plicht om onjuistheden in verstrekte of vermelde betaalgegevens onverwijld aan de ondernemer te melden.
14.4. Indien de consument niet tijdig aan zijn betalingsverplichting(en) voldoet, is deze, nadat hij door de ondernemer is gewezen op de te late betaling en de ondernemer de consument een termijn van 14 dagen heeft gegund om alsnog aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen, na het uitblijven van betaling binnen deze 14-dagen-termijn, over het nog verschuldigde bedrag de wettelijke rente verschuldigd en is de ondernemer gerechtigd de door hem gemaakte buitengerechtelijke incassokosten in rekening te brengen.

Artikel 14: Klachtenregeling

14.1. De ondernemer beschikt over een voldoende bekend gemaakte klachtenprocedure en behandelt de klacht overeenkomstig deze klachtenprocedure.
14.2. Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen bekwame tijd nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd, volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de ondernemer.
14.3. Bij de ondernemer ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door de ondernemer binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de consument een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.

Top