Gezondheid en ethiek

Infosessie voor Club-API's: 4 december 2023

Herbekijk hier de webinar.

Slides presentatie 5/12/2022

Download hier de presentatie bijhorend aan de webinar van 5 december.

Download

Opleiding sessies voor Club-API's: webinars

Volley Vlaanderen gaf vier digitale opleidingen voor Club-API's in webinarvorm. Die kan u hieronder herbekijken.

Sessie 1

In de eerste sessie wordt er stilgestaan bij de API-werking van Volley Vlaanderen. Daarna wordt er duiding gegeven bij het profiel, de taken en de rol van de club-API. Het is immers uiterst belangrijk om in deze gevoelige materie de juiste persoon aan te stellen.

Bekijk op YouTube

Sessie 2

Sessie 2 behandelt in de eerste plaats het Sensoa Vlaggensysteem, een in Vlaanderen ontwikkelde methodiek om seksueel gedrag in te schatten en gepast te reageren. Daarnaast komen ook de verschillende hulpinstanties, de gedragscodes en het tuchtreglement aan bod.

Bekijk op Youtube

Sessie 3

Hoe gaat dit alles nu concreet in het werk? Welke stappen worden er ondernomen wanneer ik een melding van grensoverschrijdend gedrag maak? In sessie 3 staat het handelingsprotocol van Volley Vlaanderen centraal en worden de 6 fasen uitgebreid toegelicht.

Bekijk op YouTube

Sessie 4

In deze laatste sessie tonen we het handelingsprotocol voor clubs. Er wordt ook tijd gemaakt om een aantal fictieve cases te behandelen. Op die manier kunnen de club-API’s het aangeleverde materiaal ook praktisch hanteren.


Bekijk op YouTube

Slides sessie 1

Ontdek

Slides sessie 2

Ontdek

Slides sessie 3

Ontdek

Slides sessie 4

Ontdek

Heb je als club-API nood aan ondersteuning?

Stuur dan een mailtje naar API@volleyvlaanderen.be, dit met vermelding van jouw naam + de club waar je actief bent. We contacteren je daarna spoedig en helpen je dan graag verder.

Op datzelfde e-mailadres kan je ook terecht met eventuele vragen.

Neem contact op
Top