Gezondheid en ethiek

Professionele hulpverleners

Wil je graag anoniem met professionele hulpverleners praten over vermoedens of klachten over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag of lichamelijke en seksuele integriteit? Hiervoor kan je terecht bij volgende websites:

Hulplijn 1712

Ervaren hulpverleners staan je bij. Ze geven je informatie en advies of verwijzen je door naar verdere hulp. Je kan hen bellen op het gratis nummer 1712, elke werkdag, van 9 tot 17 uur.

Meer info

Awel

Kinderen en jongeren kunnen een luisterend oor vinden bij Awel. Je kan Awel elke dag telefonisch bereiken op het nummer 102 van 16 uur tot 22 uur, of chatten tussen 18 uur tot 22 uur, behalve op zon- en feestdagen. Je kan hen ook mailen of op het forum je vraag stellen.

Meer info

Nu praat ik erover

Voor kinderen en jongeren is er ook de chatmogelijkheid 'Nu praat ik erover'. Je kan anoniem chatten met een gespecialiseerde medewerker op maandag- en dinsdagavond van 18u30 tot 21u30 en op woensdag- en donderdagavond van 19u tot 22u.

Meer info

Tele-Onthaal

Je kan ook altijd terecht bij Tele-Onthaal op het nummer 106, 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7 bereikbaar, of elke avond (en woensdagnamiddag al vanaf 15u) via chat.

Meer info

Stop it Now!

Deze organisatie biedt preventieve hulp aan mensen met pedofiele gevoelens en hun naasten. Maak je je zorgen over je eigen gevoelens of gedrag of maak je je zorgen over de gevoelens of het gedrag van iemand in je directe sociale omgeving? Bel Stop it Now! op het nummer 0800 200 (dinsdag 15u-19u, woensdag 9u30-12u30 & vrijdag 13u-16u) of neem contact op via de website.

Meer info

Initiatieven

Als club kan je ook verschillende initiatieven ondersteunen, onder meer het ondertekenen van de Panathlonverklaring en de Time Out Tegen Pesten.

Panathlonverklaring

Panathlon Vlaanderen vzw is een club van oud-bestuurders van sportfederaties, sporters en sportvrienden die als doel hebben normen en waarden evenals de fair-play in de sport te verdedigen, te beschermen en te promoten.

Onderteken de Panathlonverklaring

Time Out Tegen Pesten

Aan de hand van 6 concrete TOP-acties helpen we jouw club om te groeien tot een pestvrije sportorganisatie. Per actie krijg je informatie, praktische tips en hulpmiddelen om aan de slag te gaan in jouw sportorganisatie en zo het hele parcours af te leggen!

Ontdek meer over TOP

Toch liever iemand binnen Volley Vlaanderen contacteren?

Je kan met jouw problemen altijd terecht bij de aanspreekpersoon integriteit (API) van Volley Vlaanderen. Onze collega Kristof De Loose staat paraat om je te helpen met al je vragen, vermoedens of klachten over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag of lichamelijke en seksuele integriteit. Je melding zal in alle discretie behandeld worden.

Contacteer onze API
Top