Het Sportpaleis

Het Sportpaleis, de grootste en populairste evenementenhal van het land en een begrip tot ver buiten de landsgrenzen, geeft zijn naam ook aan de Sportpaleis Group.

Intense samenwerking met de stad Antwerpen

Sinds jaar en dag is Antwerpen de thuishaven voor de Lotto Cup Finals. Aarzel niet en breng de stad dan ook een bezoekje als je afzakt naar het Sportpaleis voor de Lotto Cup Finals!

Antwerpen is een stad zoals je er geen twee vindt. Het is een levendige stad en dat is ook opgepikt in de internationale pers. Vorig jaar werd de stad opgenomen in de 'Top 10 Cities' lijst door Lonely Planet als één van de best bewaarde geheimen van het continent.

In de 16e eeuw was Antwerpen één van de grootste en rijkste steden waar handelaars, diplomaten, zeilers,... verzamelden en met elkaar in verbinding kwamen.

Vandaag is Antwerpen een multiculturele stad die nog nooit zo open en dynamisch was. Je vindt er een mix tussen mooie barokhuizen, art nouveau wijken en industriële zones die volledig nieuw leven is ingeblazen. Het is dan ook de scène voor een creatieve levensstijl en biedt een thuis aan contemporary art, mode, muziek en sport.

Terug van weg geweest

Voor de achtste keer een vol Sportpaleis?

Het Sportpaleis in de Antwerpse metropool is één van de grootste en meest populaire eventlocaties in België. Het opende zijn deuren in 1933 als de grootste indoor wielerbaanarena in Europa in een gebouw met de grootste vrije overspanning. Het dak van 11.600 m2 zonder enige ondersteuning werd toen beschouwd als een bouwwonder. De baan is volledig verwijderd in de zomer van 2013. Sportpaleis staat bekend om zijn grootschalige concerten van lokale en internationale artiesten, shows en sport evenementen.

Na de verbouwing heeft de locatie tegenwoordig een maximale capaciteit van 23.001, met een centraal podium en staand publiek op het centrale plein. Sportpaleis verwelkomt bijna 1.000.000 bezoekers elk jaar tijdens ongeveer 70 verschillende evenementen.

Het Sportpaleis is een echte landmark langs de Antwerpse ring met zijn opvallende blauwe dag. Antwerpen heeft ook een uitstekend openbaar vervoersnetwerk van bus en tramverbindingen en een efficiënt metronetwerk. Vrijwel alle metrolijnen stoppen bij het Central Station. Lijnen 2, 3 en 6 hebben metrohalte 'Sport' voor de ingang van het Sportpaleis. Het Sportpaleis management werkte een deal uit met De Lijn waarmee elke bezoeker gebruik kan maken van het openbaar vervoer van en naar de locatie vertoon van hun evenementticket.

Top