Beachclubs in Vlaanderen

Beachvolleybalclubs in Vlaanderen

Beachvolleybal in Vlaanderen blijft groeien! Ondertussen zijn er al 20 geregistreerde beachvolleybalclubs in Vlaanderen. Ontdek op deze pagina meer info over de mogelijkheden als beachvolleybalclub.

Aantal beachvolleyclubs blijft stijgen

Maar liefst 7 nieuwe clubs!

Dit jaar zijn er zeven nieuwe beachvolleybalclubs opgericht. De clubs of initiatiefnemers hebben we begeleid, startende met een eerste verkennend gesprek, waar nodig hebben we ondersteuning geboden bij de registratieprocedure en uiteindelijk hebben we hen ook bijgestaan met de uitwerking van eerste initiatieven en activiteiten van hun nieuwe club.

Deze clubs hebben dus een eigen stamnummer en eigen beachwerking los van een indoorclub. Op vandaag tellen we 20 geregistreerde beachvolleybalclubs. Hiervan willen we op korte termijn graag een aantal ‘good practices’ tonen op de Club Sharing Days.

Download de landkaart

Voordelen als beachvolleybalclub

  • Oprichten van een beachclub is gratis
  • Mogelijkheid tot het aanvragen van eigen subsidies stad/gemeente
  • Extra korting bij S2BV-acties (vb. in 2021 extra korting van 10% bij aankoop van voordeelpakketten)
  • Nieuwe mensen kunnen betrokken worden bij de beachclub. De mensen die het indoorseizoen verzorgen krijgen op die manier wat rust.

Hoe richt ik een beachclub op?

Voor het oprichten van een beachclub heb je een voorzitter, een secretaris en een financieel verantwoordelijke nodig. Via de officiële aanvraag (schutblad) voor een beachclub kan je de gegevens van deze 3 personen en de naam van de beachclub invullen. Het schutblad kan je via deze link terugvinden. Dit schutblad kan online via VolleyAdmin2 worden ingegeven volgens deze procedure.

Het formulier moet ingevuld en ondertekend worden door de drie verantwoordelijken van de club. Nadien moet je het aangetekend versturen naar Volley Vlaanderen, dit kan met de post of via een aangetekende mail. (zie website www.aangetekende.email) . Je kan je registreren via deze website. Daarna kan je een aangetekende email sturen naar iedereen die ook geregistreerd is. Wij zijn geregistreerd als bedrijf met ondernemingsnummer: 0417414853

Wat kost het oprichten van een beachclub?

  • Het oprichten of registratie van een beachclub is gratis.
  • Het aansluiten van spelers die nog geen lid zijn van een indoorclub kost 8,84 euro per seizoen/jaar, verzekering inbegrepen.
  • Voor leden die reeds aangesloten (en dus ook verzekerd) zijn bij een indoor team van Volley Vlaanderen werd er gewerkt aan een financieel voordelig aansluitingssysteem voor beachleden. Meer zelfs, de aansluiting van deze leden bij de beachclub is volledig kosteloos.Heb je de smaak te pakken?

Ontdek onze uitgebreide oefenbibliotheek boordevol trainingsmateriaal en instructiefilmpjes om met Beachvolleybal te starten.


Top