Voorzitterswissel: Gerrit Matthys nieuwe voorzitter Volley Vlaanderen

25/10/2024

De Algemene Vergadering van Volley Vlaanderen heeft op donderdag 24 oktober 2024 Gerrit Matthys aangesteld als nieuwe voorzitter van Volley Vlaanderen. Hij vervangt Luc Haegemans, die op 1 oktober – met spijt in het hart – zijn ontslag indiende omwille van gezondheidsredenen. Op diezelfde dag heeft het Bestuursorgaan (BO) unaniem voorgesteld om Gerrit Matthys als zijn vervanger voor te dragen. Ook het adviserend comité heeft zich kort daarna unaniem positief uitgesproken over deze voorzitterswissel.

Zowel Luc als Gerrit traden op 29 maart toe tot het nieuwe bestuursorgaan. Beiden hebben in de voorbije periode nauw samengewerkt, waardoor het zeer logisch was dat Gerrit éénparig werd voorgedragen als nieuwe voorzitter.
Van dag één heeft Luc zich, samen met de bestuursploeg, onverdroten ingezet voor de “turn around” van onze federatie. Hij kijkt tevreden terug op wat in de voorbije zeven maanden werd gerealiseerd:
“Het nieuwe beleidsplan 2025-2028 werd met de medewerking van onze leden opgesteld en ingediend. Het werd ook cijfermatig onderbouwd, wat geleid heeft tot het herstelplan dat op 24 oktober werd goedgekeurd. De organisatiestructuur werd aangepast aan de nieuwe noden van de federatie en er werden belangrijke stappen gezet in de gezondmaking van onze financiën,” aldus Luc Haegemans.

Gerrit Matthys heeft een uitgebreide professionele ervaring in verschillende financiële functies en kan daarnaast ook terugkijken op een ruime ervaring in de volleybalwereld, als speler, trainer en coach. Hij is aangesloten bij Wevok Sint-Joris-Weert in Vlaams-Brabant en was laatst actief als trainer bij Lizards Lubbeek. In de voorbije maanden heeft hij zich stevig ingewerkt in verschillende sportieve en operationele dossiers, zowel in de breedtesport als in de topsport. Gerrit is volledig voorbereid om het roer over te nemen.

“Ik ben zeer dankbaar voor het vertrouwen dat ik krijg van het Bestuursorgaan en de Algemene Vergadering. Samen met de voltallige bestuursploeg en het directieteam wil ik bouwen aan de verdere uitbouw en toekomst van onze federatie. Er ligt nog veel werk op de plank, maar met de inzet van iedereen ben ik ervan overtuigd dat we de nodige stappen zullen zetten om Volley Vlaanderen verder te versterken.”

Luc en Gerrit danken van harte de bestuursploeg en de Algemene Vergadering voor het vertrouwen dat zij hebben gekregen en danken ook het directieteam en de vele medewerkers voor het noeste werk van de afgelopen maanden.

Top