Maatschappelijke projecten

Pink Duck Race

De Europese volleybalfederatie CEV en Think Pink Europe gaan samen de strijd aan tegen borstkanker.

Think Pink Europe en Volley Vlaanderen werkten in 2020 voor het eerst samen tijdens de organisatie van de allereerste Pink Duck Race. Maar liefst 15.000 roze rubberen eendjes werden geadopteerd en te water gelaten in een benefietrace. Het project is zo succesvol dat het internationaal werd opgepikt. De volgende Pink Duck Race vindt plaats op zondag 19 juni in Diest. Daarna trekken de 20.000 eendjes naar Braga, Portugal.

“De meerderheid van alle volleybalatleten in Europa zijn vrouwen, wat maakt dat volleybal de hoogste vrouwelijke participatiegraad kent van de Europese teamsporten.” Volgens De Dobbeleer. Hij gaat zelfs verder: “De impact op de maatschappij is zo groot dat we als organisatie onze verantwoordelijkheid moeten nemen in de strijd tegen deze ziekte.”

Meer info over de Pink Duck Race

Ontdek onze internationale projecten.

Ook op internationaal vlak ondersteunt Volley Vlaanderen met haar kennis en ervaringen. Ze zijn betrokken in maar liefst vier wereldwijde of Europese projecten. Hier kom je meer te weten over de projecten, die ook een maatschappelijke impact hebben.

World2Win

Samen met Nevobo en NOC*NSF uit Nederland en FFVolley uit Frankrijk zal Volley Vlaanderen het beachvolleybal in Senegal op de kaart zetten.

Meer info

CEV School Project

De promotie van volleybal op basisniveau is een van de prioriteiten van CEV. De implementatie van een school project met als slogan 'Play Volleyball, grow with it' is onontbeerlijk om deze strategische doelstelling te behalen.

Meer info

Volleyball4All

Volleyball4All heeft als doel om het volleybal te ontwikkelen door in te zetten op inspiratie, participatie, educatie en inclusie, dit in combinatie met de creatie van een sterk EU-netwerk.

Meer info

Volley United

Dit is ons nieuwste project: Volley United

Meer info

Top