Interactieve workshop trapt WEP op gang!

21/06/2023

Het doel maar ook de uitdaging van het Women Empowerment Program (WEP) is duidelijk: “Hoe krijgen we meer vrouwen op sleutelposities binnen de volleybalwereld?”


De gevormde kerngroep kwam in het EuroVolleyCenter samen voor een interactieve workshop. De groep bestaat uit enerzijds de ambassadrices, anderzijds expertes uit de volleybal-en sportwereld. De bedoeling is om de vooropgestelde uitdagingen te vertalen in operationele doelstellingen. Ze namen ruim de tijd om de pijnpunten te identificeren. Daarna werden meteen de behoeftes en sterktes benoemd.


De voltallige groep wisselde ervaringen uit, zowel uit het bedrijfsleven als het sportleven. Deze interactieve kennismaking en uitwisseling van impressies zorgde ervoor dat er 11 doelen opgesteld werden. Die situeren zich doorheen alle volleybalclubs op elk competitieniveau.

Cultuurverandering, ondersteuning en rolmodellen/visibiliteit zijn de drie hoofdthema’s waarin deze 11 doelen zich bundelen.

Binnen deze verschillende doelen en thema’s zal de WEP-groep meermaals samenkomen, in verschillende samenstellingen. De ambassadrices werden tijdens de Lotto Cup Finals aan het grote publiek voorgesteld en zijn absolute experts in hun vakgebied (leer ze kennen).

// foto
U herkent: Fien Callens (trainster Topsportschool Vilvoorde en VC Oudegem), Tia Hellebaut (bestuurder Europese Atletiekfederatie), Birgit Hubloux (onderneemster Oona.Agency), Amparo Velez Gutierrez (trainster, jeugdcoördinator Mavoc Mechelen), Inge Derom (professor sportbeleid en -management VUB), Nadine Strobbe (secretaris Volley Oost-Vlaanderen en Vamos Stekene), Farrah Mamouni (scheidsrechter Top Division basketbal), Marie-Catherine Boulanger (Internationale scheidsrechter volleybal), Marlies Janssens (Yellow Tiger en speelster VC Oudegem), Marie De Clerck (CEO Lotto Volley League, politica en marketingmanager bij Brooklyn) en Karen Schmits (Voorzitster Kruikenburg Ternat).

Top