Bijna 38 duizend euro voor volleybalclubs met gestegen energiekosten

16/06/2023

Sportfederaties konden tot 15 maart 2023 een subsidieaanvraag doen namens hun sportclubs, om een tegemoetkoming te bieden aan sportclubs met aantoonbaar gestegen energiekost. De sportclubs moesten daarvoor tegen 15 februari een aanvraag indienen bij hun sportfederatie.
Voor heel wat van onze clubs was het schrikken want de voorwaarden van Sport Vlaanderen speelden niet meteen in onze kaart. Clubs moesten zelf de betaler en titelhouder zijn van de energiefacturen om in aanmerking te komen. Al onze clubs die dus te maken hadden met een stijgende huurkost van de sporthal bleven hier in de kou staan.
In totaal werd maar liefst 3 miljoen euro verdeeld over 1382 sportclubs. Het overgrote deel gaat naar voetbalclubs (41% van het budget) en tennis- en/of padelclubs (24% van het budget). Via Volley Vlaanderen dienden 18 clubs een dossier in. Al deze clubs kregen afgelopen week positief nieuws en zien weldra een tegemoetkoming op hun rekening verschijnen. In totaal werd er 37.222,31 euro verdeeld over de volleybalclubs die hun dossier hebben ingediend.

Top