Volley Vlaanderen en Special Olympics Belgium slaan de handen in elkaar voor meer inclusiviteit binnen het volleybal!

18/02/2022

In 2018 behaalde Volley Vlaanderen het Play Unified label van Special Olympics Belgium. Dit label werd toen feestelijk onthaald op de persconferentie van de EuroMillions Cup Finals.

Special Olympics Belgium kent het kwaliteitslabel Play Unified toe aan clubs, federaties, steden en gemeenten en andere partners die investeren om kwaliteitssport aan te bieden, aangepast aan personen met een verstandelijke beperking, en die integrerende trainingssessies promoten voor personen met en zonder verstandelijke beperking.

Sindsdien heeft Volley Vlaanderen niet stil gezeten en is blijven investeren in clubs die een G-sport werking willen aanbieden. In 2021 kwamen er zelfs 5 nieuwe G-volleyafdelingen bij. De belangrijkste vorm van volleybal die mensen met een verstandelijke beperking kunnen spelen is G-smashvolley. Ondertussen telt Volley Vlaanderen 15 G-smashvolleyclubs.

Ook dit jaar willen we onze samenwerking in de verf zetten en nodigt Volley Vlaanderen de Special Influencers uit om een dag mee te volgen achter de schermen van de bekerfinales. Deze vier Special Olympics atleten hebben een eigen Instagram-kanaal en waren o.a. te gast in de Cooke & Verhulst Show.

Samen met Special Olympics Belgium en hun Special Influencers willen we de boodschap van inclusiviteit nog meer in de verf zetten. We willen mensen met een verstandelijke beperking de kansen geven die iedere atleet verdient en we willen hen meer kansen bieden om te integreren in het reguliere sportaanbod.

Wil je meer weten over de Special Influencers? Ga dan zeker naar: https://www.instagram.com/thespecialinfluencers/. Heb je nog geen tickets doe dan zeker mee aan hun win-actie en maak kans op gratis tickets voor de bekerfinale!

Top