Nationale volleybalmannen starten hun zomercampagne

25/04/2022

Op maandag 2 mei roept de nieuwe bondscoach Emanuele Zanini de Red Dragons voor het eerst samen om de campagne 2022 te starten. Die campagne splitst zich op in twee grote blokken. Maar liefst 32 spelers werden geselecteerd om de volleybalzomer aan te vatten, al behoren late wijzigingen nog altijd tot de mogelijkheden.

Eind mei start de European Golden League, waarbij kwalificatie voor de Final Four opnieuw de doelstelling is. België treft in zijn poule Estland, Tsjechië en Letland als tegenstanders. De thuiswedstrijden zullen afgewerkt worden in Aalst en Kortrijk. Bij groepswinst trekken de Dragons naar Kroatië waar ze zich, mits het halen van de finale, kunnen plaatsen voor de FIVB Challenger in Seoel.

Het kwalificatietoernooi voor het EK 2023 vormt het tweede grote luik uit de campagne. Dat vindt plaats in augustus. Tegenstanders in de poule zijn dan Estland, Israël en de Faeröer-eilanden, met opnieuw drie wedstrijden op verplaatsing en drie wedstrijden in eigen land.

Voor de start van de European Golden League bereiden de volleybalmannen zich voor met een oefenstage in Duitsland. In Kienbaum werken ze op 19 en 20 mei een dubbele oefeninterland af tegen hun Duitse concullega’s.

De ruime selectie:
Spelverdelers: Stijn D’Hulst, Sander Depovere, Seppe Van Hoyweghen, Liam McCluskey, Lienert Cosemans, Robbe Ponseele
Hoofdaanvallers: Hendrik Tuerlinkcx, Ferre Reggers, Lou Kindt, Hugo Fischer.
Hoekaanvallers: Mathijs Desmet, Seppe Rotty, Simon Peeters, Robbe Van de Velde, Simon Plaskie, Francois Lecat, Kevin Klinkenberg.
Middenblokkeerders: Lennert Van Elsen, Wout D’Heer, Senne Gifford, Elias Thys, Arno Van de Velde.
Libero’s: Martin Perin, Bert Dufraing, Tim Verstraete.

Programma European Golden League:
- 25/5: België – Letland, Aalst
- 28/5: Tsjechië – België
- 1/6: Estland – België
- 4/6: België – Estland, Kortrijk
- 8/6: België – Tsjechië, Kortrijk
- 11/6: Letland - België

Top