Geen overwinning voor Yellow Tigers tegen Duitsland

01/07/2022

België en Duitsland geven elkaar geen ademruimte in de openingsfase van de wedstrijd. De Yellow Tigers slagen er wel in om als eerste een voorsprong bij elkaar rapen, 12-9. Herbots neemt haar maats op sleeptouw en zorgt ervoor dat de Belgen met 21-17 voorsprong de slotfase van de eerste set aanvatten. Van Avermaet zorgt met een gelukte pipe-aanval voor het eerste Belgische setpunt. De Duitsers kunnen dat nog wegwerken maar de tweede poging is wel raak. Herbots maakt er 25-20 van en brengt de Belgen op 1-0 voorsprong.

De Yellow Tigers starten gretig aan de tweede set maar het Duitse team lost de rol niet. Beide teams komen afwisselend op voorsprong al zijn het de Duitsers die de time-out al leidend ingaan bij 11-12. Bij Duitsland lijkt alles even te lukken en ze lopen uit naar 17-23. Het eerste setpunt is meteen het goede voor Duitsland, 18-25.

De Belgen lijken niet van hun stuk gebracht na het setverlies. Ze nemen in de derde set meteen de controle en met gelukte aanvallen en aces lopen ze uit naar 12-9. Duitsland doet er alles aan om die kloof gedicht te krijgen maar zonder succes. Rampelberg verdedigt bijna elke Duitse aanval waardoor de voorsprong behouden blijft. In de slotfase zijn de rollen echter omgedraaid en is het Duitsland dat een setpunt afdwingt op 21-24. Die voorsprong geeft Duitsland niet meer uit handen en ze winnen de derde set met 22-25.

Ook in de vierde beurt kunnen de Tigers een kloofje uitbouwen. Halverwege de set hangen de bordjes echter weer gelijk bij 12-12. Wederom schakelt het Duitse team van Heynen een versnelling hoger en komen ze op voorsprong in de slotfase, 17-20. De Yellow Tigers kunnen de achterstand niet meer ombuigen en het eerste wedstrijdpunt is meteen het juiste. Duitsland maakt er met een ace 20-25 van.

Vanavond om 22u nemen de Belgen het op tegen Nederland.

België – Duitsland: 1-3 (25-20, 18-25, 22-25, 20-25)
België: Herbots (34), Van Avermaet (9), Lemmens (6), Janssens (11), Guilliams (8), Van de Vyver en Rampelberg (libero)
Kwamen in: Van Sas, Stragier (1), Krenicky (1), Demeyer